Истината – Новинарският портал

На бърза ръка: Томислав Дончев се оправда за водната криза и боклука!

Горенето на боклук в България достига 3,5 процента. в някои европейски държави достига до 60 процента. Това каза в студиото на „Панорама“ по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

Припомняме, че незаконно горене на боклук от Италия се разследва в няколко града в страната.

Той коментира разрастващия с скандал в страната, като обвини контролните системи на държавата, които за него, не са на нужното ниво.

МОСВ рябва да бъдат по-непробиваеми, счита той.

Рециклиращата индустрия е бизнес, когато се върши по правилата, но здравето на хората не бива да се поставя под съмнение, настоя той.

Дончев коментира и други актуални въпроси.

Създаването на ВиК холдинг не е спонтанна идея, не става въпрос за сливането на ВиК-тата в държавата. Така ще се осигури по-добро управление и ще се скъсат зависимости на местно ниво, коментира Дончев. Необходимостта от допълнителни инвестиции във водния сектор се равнява на около 10-15 млрд. лв, допълни той, цитиран от news.bg.

Ами то е много лесно така. Контролните органи са виновни и за боклука, и за водата.

Ами къде остава тогава контролната функция на правителството?!

Защо не са дали възможност на ДАНС, в която те отдавна назначиха свои хора и префасонираха по свой образ и подобие, да ги информира за изчезващата вода и пристигащия боклук?!

Или не са искали да чуят предупрежденията на ДАНС, понеже и министрите са в схемата?! Защото поне един министър вече е в схемата, понеже стана ясно, че умишлено е пренебрегвал сигналите за намаляване нивото на водата в язовир „Студена“.

Или в ДАНС отдавна се ширят калинките, които нищо не разбират и не искат да разберат?!

А най-вероятният отговор е пълното и престъпно безхаберие на Борисов и министрите му, които си мислят, че като си купят с наши пари подкрепата на САЩ, това ще ги спаси от избухващите кризи?! Блажени са вярващите. Но, в случая царството небесно няма да споходи нито Борисов, нито калинките в правителството.

Ако не спрат да се кланят на Запада, ще ги споходи нещо друго. Те си знаят какво.

Exit mobile version