Истината – Новинарският портал

Не е изненада: Борисов поздрави българите за Трети март от фейсбук и без да споменава Русия!

Премиерът Бойко Борисов отправи поздрав към българите по случай днешния национален празник.

Ето част от обръщението на министър-председателя по повод 143-тата годишнина от Освобождението на България.

„Поздравявам Ви по случай Националния празник на България 3-ти март. На днешния тържествен ден, в който отбелязваме 143-тата годишнина от Освобождението на България, честваме възстановяването на българската държавност и дълбоко се прекланяме пред героичната саможертва на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството. Спомняме си също с гордост за онези възрожденци, революционери и просветители, които с вяра и себеотрицание напътстваха българския народ в неговото духовно и политическо израстване към силна и преуспяваща нация. Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас и да бъде нашият непогрешим компас за просперитета на страната“.

Толкова е написано във фейсбук за освобождението на България. Другото е за пандемията и как да я преодолеем.

Само че, Борисов не може да поздравява българите за Освобождението на България, без да спомене КОЙ ни е освободил. Той споменава за възрожденците и революционерите, но не каза, че техният подвиг щеше да бъде напразен, ако не беше се появила руската армия, която влезе в кървава и самопожертвователна битка с турските пълчища. Техните имена щяха да бъдат отдавна покрити с паяжината на забравата, ако руският народ не се беше надигнал да освободи своите братя българи.

Защото така, както е написано в поздравлението на Борисов, излиза, че не Русия, а ние сами сме се освободили от петвековното робство. А това е случайна или умишлена фалшификация на историята. Не се споменава нищичко за Руско-турската освободителна война.

А всички знаем, че фалшификацията на историята, и особено фалшификацията на такова фундаментално историческо събитие като Руско-турската освободителна война, благодарение на която все още я има България, е престъпление. А както казва гениалният руски писател Фьодор Михайлович Достоевски, за всяко престъпление си има съответстващо наказание.

Наказанието за това престъпление на Борисов, независимо под чие давление е направено, ще бъде произнесено от историята и от българския народ. Защото такива неща не се прощават. Не се прощават и защото се повтарят вече доста години. И защото целта име да дадат невярна информация на младото поколение. И да ни отдалечат от нашата единствена сестра – Русия, без помощта на която ние отдавна щяхме да изчезнем и като народ, и като държава.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Exit mobile version