Ново 20! Няма да приемат оставките на министрите! Това било само едно предложение!

България отблизо

Цветан Цветанов дълбоко намекна,  че  тримата уж  уволнени министри могат да останат в  креслата си, защото оставките им не били гласувани. И под натиска на обществото, което скочило да ги защитава.

Ние винаги се съобразяваме с общественото мнение. Много кметове скочиха да защитават министър Нанков и твърдят, че той няма вина за катастрофата в Своге. Защитават ги и другите. Трябва да се вслушаме в народа.

„Правителството е стабилно, даже по-стабилно отвсякога, продължаваме да работим по управленската си програма, която е успешна.  Когато има коалиционно правителство, понякога избухва и напрежение, но ние го тушираме и продължаваме напред“ – продължи Цецко.

Цветанов нагло  обяви пред целокупния български народ, че още не е задвижена процедурата за приемането на оставките на Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски. Едно е да си подадат оставките, друго е те да бъдат приети, обясни той. С две думи дали са си ги, за да се тушира народното напрежение, ама внезапно се оказали безценни кадри за страната и сега ще се умува кой да остане и кой да си отиде. Ако изобщо някой си отиде…

„Премиерът прие оставките на тримата министри, обаче това не е окончателно. Те ще се гласуват, чак когато  на коалиционен съвет на партията одобрим персонално имената.  Ще водим разговори за всяка една оставка поотделно на коалиционен съвет  в понеделник“ – успокои зрителите Цветанов. Той даже не изключи възможността някоя от оставките да не бъде приета. Това нямало да бъде прецедент, тъй като вече били върнатите оставките на  Теменужка Петкова и Бисер Петков.

Междувременно тълпа от кметове под строй ревнаха за регионалния министър Николай Нанков и настояха да остане. Бил незаменим, грижел се за благоустройството на общините, давал им различни проекти. И куп хвалби, които биха изчервили дори носорог.

Намери се кой да заплаче и за Московски – сдружение на превозвачи, които дебело подчертаха, че много добре се оправял с европейски проекти. Защо трябвало да гонят човека заради една катастрофа, която не станала по негова вина?

Никой не смее да плаче само за Валентин Радев, но за една седмица той разви такава бурна дейност – погна семейството на Ветко Арабаджиев и алкохолната фирма „Винпром“ – Карнобат, че като нищо и медал могат да му дадат.

С две думи – има оставки, има приемане на оставки, но не съвсем

А в България думата „оставка“ е равносилна на „оставане във властта“.

Е, няма такава държава!

Всъщност има, затова над два милиона души я напуснаха!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

2 thoughts on “Ново 20! Няма да приемат оставките на министрите! Това било само едно предложение!

  1. Мръсници!!Затвор за вас,шибани,нагли мизерници,мамицата ви долна, докога ще ги търпим да ни се подиграват?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *