Истината – Новинарският портал

Опасно! Американски кораби се насочват към Русия! България под прицел? Виж тук:

Новината за усилване на постоянното присъствие на Военно-морските сили на САЩ в Черно море разбуни духовете в България.

От 17 февруари два военни американски кораба – „Рос“ и „Карни“ се намират в Черно море. Целта, разбира се, е съвсем невинна – провежда се операция за обезпечаване на безопасността в района с цел противопоставяне на усилването на руския военен флот. Независимо от реакцията на командващият 6-ти американски флот вицеадмирал, цитираме : „Присъствието на наши два кораба в Черно море едновременно не е единствено ответна реакция на Русия. Присъствието ни в този важен и стратегически регион показва решимостта ни да укрепим стабилността и безопасността на нашите партньори, членове на Алианса“, общественото мнение е раздвоено.

 

От една страна присъствието на американски военни кораби. От друга страна Русия също обяви, че изпраща в Черно море свои военни кораби, според данни на Министерството на отбраната в Москва.

Каква ли е истината?

Започна се с базите на територията на България.

След разпадането на Варшавския договор се загуби баланса и сега по странен начин се правят опити за възстановяването му, но в един доста по агресивен вид

. Най-вероятно корабчетата не плават насам натам празни, сигурно са балансирани с някакво въоръжение, я танкове, я ракети, кой да ти каже?

Не съм убедена, че може да се гледа на САЩ като на сила, която носи мир по света и си е напълно нормално страни като Русия, Китай и други независими държави, които разполагат със силно въоръжение да се опитват да им се противопоставят. Всички знаем, че в резултат на операции, с намесата на някои от големите военни сили, отношенията вместо да се оправят отидоха към влошаване, говоря за отношенията между сирийската правителствена армия (подкрепяна от руски военни) и Демократичната сирийска опозиция (подкрепяна от американските военни) например.

Какво да очакваме? Как да оценим фактите, че ЦРУ, ФБР и още десетки американски агенции със стотици милиарди бюджет не могат в собствената си страна – Америка, да се справят със серийните убийци? А се опитват да налагат псевдодемокрация и плашат суверенни страни като Русия, Северна Корея, Куба, Иран Китай и т.н и т.н.!

Дали наистина България се намира в най-силния военен съюз на планетата като съюзник на най-силната армия? Спорно е! Където е стъпил американски интерес трева трудно никне! Не забравяйте близкото минало! Сърбия и общо взето цял свят…

Ще се надяваме да се спазва все още съществуващата конвенция, която регламентира преминаването през проливите и присъствието специално в Черно море на военни кораби.

Според нея боен кораб, чиято страна не е от черноморския регион,  не може да пребивава повече от 21 дена в него, и то само по покана на друга страна от региона.

Дано някоя от великите сили  не си е избрала Балканите или морето ни за следващ военен конфликт! Милиардите за военната индустрия искат своя данък в кръв и човешки животи!

Дано се размине!

Ели КОМИТСКА, istinata.net

Exit mobile version