Истината – Новинарският портал

От последните минути: Президентът иска промяна в Конституцията! ГЕРБ в паника!

Президентът Румен Радев отдавна предупреждаваше, че ще иска промяна на Конституцията, а днес стартира консултациите, за да бъдат уточнени проблемите, по които трябва да има промени в Конституцията.

Първата подготвителна среща на Румен Радев ще се проведе утре, 17 декември. Тя ще бъде с Правния съвет към президента и с представители на академичната общност.

Припомняме, че намерението си да инициира дебат за промени в Конституцията държавният глава анонсира още по време на втория тур на местните избори и потвърди при издаването на указа за назначаване на новия главен прокурор Иван Гешев. Тогава Румен Радев обоснова намерението си с нуждата от реформи в съдебната система, от което зависи просперитета на нацията ни. Но това няма да е единствената тема, по която президентът ще иска промени в основния закон на страната ни.

От президентската институция съобщават още, че на 19 декември от 13.00 часа държавният глава ще се срещне с представители на професионалните сдружения на магистратите. Дебатът за промените ще получи широк отзвук в обществото, понеже хората много внимателно следят изказванията и инициативите на президента Радев, защото те винаги се вписват много точно в онова, което тревожи обикновения човек./Източник news.bg/

Exit mobile version