Истината – Новинарският портал

Политолог: Обществото иска промяна в управлението на страната, но…

Голяма част от българското общество желае промяна в политическото управление на страната.

Но…никой не отчита един сериозен факт. Дали партии, които имат дългосрочна перспектива за развитие и дългосрочни планове за бъдещето, биха желали точно сега да участват в управлението.

Това каза пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика.

По думите му, тъй наречените системни партии не биха искали самоцелно да влязат във властта, тъй като са наясно в какво състояние е държавата:

„Вълната от ентусиазъм за участие в редовно правителство от смислените политици никаква я няма“.

„Прекалено ще е сложна ситуацията и в деня след изборите, за да може някой отсега да прави сигурни прогнози кой ще участва във властта и кой ще остане извън нея. Решението за това е на избирателите“, коментира той.

Според анализатора не е сигурно дали следващото Народно събрание ще успее да излъчи редовно правителство.

В подкрепа на думите си политологът посочи, че предизборната кампания за народни представители е прекалено вяла. Партиите като че ли са се снишили и никой не иска да поеме горещия картоф на управлението.

Същото се забелязва и в кампанията на кандидатите за президент.

„Предизборната кампания за народни представители се движи в познатия коловоз, за жалост и президентската кампания влезе в него. 

Ситуацията е предвидима до степен на досадност, което не съм сигурност, че е от полза на предизборната кампания, но тази предвидимост може да доведе до успокоение в партиите. Дано да дойдат времена, когато протегнатата ръка няма да се приема като проява на слабост“, коментира той.

Exit mobile version