Истината – Новинарският портал

Президентът Радев каза защо партиите ги е страх да поемат управлението през зимата!

Президентът Румен Радев заяви пред журналисти в Малта, че ще предостави на парламентарно представените партии всички условия по Конституция, така че да има време за диалог и разговори за формиране на стабилно мнозинство.

България има нужда от работещ парламент и устойчиво правителство, което да преведе страната през идващата зима. Изключително важно е партиите да намерят общ език, добави държавният глава.

Той изтъкна, че резултатът от изборите не дава възможност за лесно формиране на коалиция, но хората очакват диалог, разбирателство, разум и намиране на общи решения и интереси.

Следващата седмица, след разговори с партиите, Радев ще обяви кога ще свика 48-ото Народно събрание.

„Сега не е време за малодушие и за тесни партийни сметки. България има нужда от работещ парламент, защото върху него се крепи конституционният ни модел на управление. Време е да се поеме отговорност и за политическа смелост.“, категоричен бе Радев.

Той изтъкна, че резултатът от изборите не дава възможност за лесно формиране на коалиция, но хората очакват диалог, разбирателство, разум и намиране на общи решения и интереси, защото България има нужда от работещ парламент и устойчиво правителство.

„По-тревожното е издигането на нови червени линии след изборите. Търсенето на всевъзможни причини за отказ от коалициите издава страха на партиите да поемат управлението през зимата.

Затова да ги успокоя, че не е чак толкова страшно, защото служебното правителство е изградило стабилна основна, на база на която следващото правителство би могло да изведе страната през зимата без основни затруднения.“, увери президентът.

 

Exit mobile version