Истината – Новинарският портал

Президентът Радев РАЗМАЗА евроатлантиците! НЕОБЯТНА Азия е естествен ПАРТНЬОР на България! Не ЕС и САЩ!

Вчера, без да се притеснява от Вашингтон и Брюксел, които всячески опитват да дестабилизират азиатския континент чрез конфликтите си с Русия , Китай,   Северна Корея и Близкия Изток, президентът Румен Радев откри в София фестивал на азиатската култура.

В поздравлението си към участниците българският президент изказа няколко „еретични“ мисли, от гледна точка на, така наречената, евроатлантическата „политкоректност“. Тези мисли, обаче, бяха в пълно съответствие с българските национални интереси. И с желанията и очакванията на огромната част от българското общество.

Най-напред Румен Радев заяви, цитиран от news.bg, че азиатския континент е необятен. И че неговата древна култура отдавна буди интереса на европейските страни.

Всички разбираме, че е прекалено дразнещо за Запада, президент на държава от Евросъюза да твърди на всеослушание, че има нещо по-голямо, по-древно, и като подтекст, по-мощно от САЩ и ЕС. Още повече, това изказване на ген. Радев кореспондира с неотдавнашното изявление на китайското външно министерство, което нарече Запада прашинка и много малка част от азиатския континент и неговите държави.

Ето защо, за тези неща евробюрократите предпочитат да не говорят. Но президентът Радев твърде малко се съобразява с Брюксел.

Ако беше само това, евроатлантиците може би щяха да го преглътнат. Но българският държавен глава продължи невъзмутимо да защитава националните интереси на родината ни.

Той заяви, че азиатският регион се е превърнал в ключов фактор за глобалното развитие на света. Защото играе изключително важна роля в икономическото развитие на света, във финансовата сфера, в политиката, мира, борбата с климатичните промени и т.н.

Това твърдение на президента, което на всичко отгоре е и вярно, съвсем вбеси слугинските еврокоректни медии. И те с половин уста и ръмжейки, предадоха думите на следващия политик – еретик. След Виктор Орбан и Милош Земан, този път това, за наша радост, бе българския президент.

Нещо повече. Румен Радев, с един замах, изхвърли евроатлантизма в кошчето за боклук. Нашият държавен глава заяви, че азиатските страни са естествен партньор на България, понеже ние сме мост и връзка между народите на двата континента.

Това вече едва ли ще могат да го преглътнат във Вашингтон и Брюксел. Защото означава, че ние вече не ги смятаме за важни партньори. И неоспорим факт е, че те сами са си виновни за това. Понеже вместо да ни помогнат, те непрекъснато се опитват да ни ограбят и унищожат. Затова , нека се сърдят на себе си, а не на ген. Радев.

И за да забие последния пирон, нашият държавен глава поясни, че страната ни отдава огромно значение и отделя много голямо внимание на укрепване и развитие на отношенията между България и страните от азиатския континент.

Трябва да добавим, че във фестивала участваха представители на Индонезия, Китай, Индия, Филипини, Пакистан, Палестина, Виетнам, Република Корея, Япония, Монголия, Иран и други.

Казано накратко, България постепенно, но неотклонно се връща към своите традиционни партньори и искрени приятели от азиатските държави и арабския свят. По простата причина, че вече и на слепците им стана ясно, че помощ от Запада не можем да очакваме. Защото той не само ни ограбва, но и ни превръща в мишена за  разстрел при евентуални бойни действия между Изтока в лицето на Русия и Китай, и Запада в лицето на САЩ и ЕС.

Само че повечето страни от ЕС, и не само от новите, но и от старите страни-членки, дори и от основателите на ЕС, отдавна не желаят да бъдат мишени и пушечно месо в евентуална конвенционална или ядрена война. Защото след такава война, живите ще завиждат на мъртвите, когато ги нападнат гладът, мизерията и хилядите непознати болести, които ще разяждат телата им.

Затова, добре, че е президентът Румен Радев, който дава глас на българския народ. За да се знае, че българското общество мисли точно обратното на онова, което говорят хора като Борисов и Цветанов.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version