Истината – Новинарският портал

Професор Дуранкев: Действа нова ПРЕСТЪПНА схема на правителството Борисов 3! Вижте ТУК!

„Данъчният рай“ за така наречените „бизнесмени“, които ограбиха националното богатство на социалистическа България и се превърнаха в супербогаташи, придоби плашещи размери при трите правителства на Борисов.

Нещо повече. Сега богатите плащат 3 – 4 пъти по-малко данъци, отколкото бедните. Именно този факт поражда огромното разслоение на една малка каста богати и супербогати „бизнесмени“, срещу която стои огромната маса на мизерстващите българи.

Това заяви професор Боян Дуранкев, цитиран от  Фокус и Блиц.

„По-бедните плащат много повече, отколкото по-богатите. Затова имаме такава огромна пропаст между бедни и богати. Затова се нароиха напоследък и супербогаташите. Това е първото нещо, с което правителството убива България“.

„Второто нещо е фактът, че правителството на Борисов преразпределя много по-малко бюджетни средства, отколкото е средното ниво за ЕС. А това означава по-малко пари за работещите и за пенсионерите, И съответно по-слаба икономика“.

„Третото е, че с планираната в бюджет 2019 г. минимална работна заплата от 560 лева не могат да се решат никакви социални проблеми на хората. И понеже минимална работна заплата получават предимно младите хора, те все по-често поглеждат към летище София и все по-често напускат страната в търсене на по-добро препитание“.

„А най-лошото е, че ако тази политика не се промени кардинално, отливът на млади хора в чужбина ще продължи с нарастващи темпове и през следващите години“, каза икономистът. И България ще загине.

Сборът от тези три фактора, формира новата престъпна схема, чрез която кабинетите на Борисов убиват България.

Затова проф. Боян Дуранкев обяви, че е крайно време да се премине към семейно подоходно облагане с нулев данък за семействата в тежко материално положение.

Що се отнася до младите хора, икономистът посочи, че можем успешно да ги задържим в България, с по-високи заплати, и поне 5 годишна данъчна ваканция, през която да не плащат данък общ доход.

Но това е нищожна част от всичко, което трябва да се направи.

А за да стигнем до тази въпиюща мизерия е виновно правителството на Борисов, обясни проф. Дуранкев. И това става по простата причина, че подопечните му министри вземат само най-лошото от Запада. А на добрите практики никой не обръща внимание.

И това, според икономистът, цитиран от Блиц, се прави отдавна и умишлено в правителството на Борисов. Ще посоча само един фрапиращ пример, казва професорът.  Здравеопазването, което трябва да създава дееспособна и физически добре подготвена работна сила, е превърнато от чиновниците на Борисов в търговско дружество. Значи здравеопазването не изпълнява своята основна функция, а служи само за ограбване, и на болните, и на здравите. Затова и Националната здравно-осигурителна каса се източва непрекъснато. И на практика, тя не помага на хората, а на различните мафии в болничната и доболничната дейност.

За съжаление, това което не само проф. Дуранкев, а и много други икономисти констатират, е горчивата истина. Как може да развиваме силна икономика, след като няма здрави хора, които да работят в различните сектори на промишлеността и селското стопанство.

Да не говорим, че правителството няма никаква визия за това как трябва да се възстановяват и развиват промишлеността и селското стопанство. Нещо повече. Борисов унищожава всекидневно шансовете ни да получим онова, от което най-много се нуждае всяка развиваща се икономика – евтината енергия. Колко пъти Русия ни предлагаше евтин ток и евтин газ? Колко пъти ни предлагаше транзитиране на природен газ по Южен поток и производство на евтин ток чрез построяването на АЕЦ „Белене“?

Но правителството на Борисов и досега не дава ход на тези изключително важни и нужни на България проекти. Вместо това, ни залъгва с някакъв хипотетичен газов хъб, за който нито има газ, нито има разчети и договори за осъществяване на някаква дейност. Газовият хъб с гръмкото име „Балкан“ е само фантазия на Борисов.

Е, при това положение, не е ли прав проф. Дуранкев, когато казва, че Борисов умишлено загробва България? Затова мнозинството българи искат Вождът да се маха от властта.

И ако не го направи по лесния начин, ще се наложи да стане по трудния. Но това хич няма да е добре за Борисов и неговите пудели.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Exit mobile version