Истината – Новинарският портал

Радев свиква спешно КСНС! Вижте какви са причините и кое поставя България под опасност

Президентът Румен Радев свиква Консултативен съвет за национална сигурност, на който ще бъде обсъден въпросът с евроинтеграцията на региона Западни Балкани. Това се случва непосредствено преди посещението на премиера Кирил Петков в Скопие и поредният опит да се излезе от задънената улица в спора между България и Република Северна Македония.

КСНС ще се проведе на 10 януари (понеделник) в 14 ч. в сградата на Президентството, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

 

Присъединяването на Република Северна Македония и Албания към Европейския съюз бе спряно, след като България взе решение да наложи вето върху преговорната рамка. С това страната ни на практика попречи на един от ключовите приоритети на блока – разширяване на влиянието в региона. Освен това се стигна и до изключително напрежение между София и Скопие и невъзможност да се продължи напред в посока разрешаване на конфликта.

 

Радев свиква КСНС, за да бъде обсъден въпроса, но по-рано работодатели призоваха държавния глава да проведе среща заради енергийната криза и високите цени на газа. Те поискаха свикване в край на декември като настояха и за среща с премиера Кирил Петков.

От „Възраждане“ пък решиха, че президентът свиква КСНС, защото се бил уплашил от техния бунт за зеления сертификат.

Президентът отмина твърденията им без отговор.

Exit mobile version