Истината – Новинарският портал

Радев с тежки думи към предишните управници. Смъртта на полицаите ще тежи на съвестта на политиците, които днес пак се бият за власт!

„Тук съм, за да изразя съболезнования към близките, семействата и колегите на старши полицай Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев. България изгуби двама доблестни полицаи, отдадени докрай на своя дълг в името на законността. Те са чест и пример за всички нас“, заяви президентът Румен Радев, който посети Бургас.

Днес там ще се състои и траурната церемония, където с почести ще бъдат изпратени двамата загинали полицаи. Близки и приятели още от сутринта поднасят цветя на лобното им място. От 17.00 ч. в града се организира бдение, с което да бъде почетена паметта на двамата герои.

„Гибелта на двамата полицаи е следствие от дългогодишната безнаказаност на хора, които организират и закрилят нелегалния трафик на мигранти в страната и в Европа. Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик. Затова и на фона на нарастващия мигрантски натиск прокуратурата и МВР трябва да са безкомпромисни с каналджиите. Очаквам и засилване на предприетите мерки за цялостно усъвършенстване и усилване на охраната на българската граница и недопускане на подобни случаи за в бъдеще. Като организация – съвременни технически средства, укрепване на оградата и най-вече условия на труд и мотивация на личния състав“, заяви още президентът Румен Радев.

Прокурор Соня Петрова съобщи, че случаят е квалифициран като особено тежък. Вече има и повдигнати обвинения за престъплението. Наказанието, предвидено за престъплението, е от 3 до 10 години, тъй като лицето е непълнолетно.

Exit mobile version