Истината – Новинарският портал

Разкритие на ИСТИНАТА: Ето последните две престъпления на Борисов и неговите калинки!

Шефката на парламентарната комисия по околната среда и водите Ивелина Василева, и тя като шефа си Борисов, се загрижила с късна дата за опазване на водата в Перник, и в България като цяло.

Водата е изключително ценен ресурс, трябва с грижа и внимателно да я потребяваме. Това каза в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ, бивш министър на околната среда и водите и сегашен председател на парламентарната комисия за водите Ивелина Василева. Тя недоумява защо в Перник не са взети навременни мерки.

Още при първите индикации, че водата в язовир „Студена“ намалява, е трябвало да се вземат мерки. Няма логично обяснение защо отговорните институции са си затваряли очите, продължи тя.

Според Ивелина Василева, има нарушение във вноса на боклука. Забранено е депонирането на отпадък. Взети били редица законодателни мерки за по-чист въздух.

Само че „депонирането“ на отпадъците, или по-точно внасянето на отпадъци, не може да се прави на кой как му скимне. Някое министерство или правителствена агенция е трябвало да даде разрешение. И май разрешение е дадено от министерството на околната среда и водите.

Същото министерство се е ослушвало и не е взело мерки, въпреки сигналите, че водата за Перник в язовир „Студена“ свършва. Е, добре. Бившият министър Нено Димов е сгазил лука и сега ще си плаща за това. но има и други отговорни.

Какво е правила същата тази Ивелина Василева в парламентарната комисия по околната среда и водите?! Сигурно само е приемала доклади и отчети от министерството на околната среда и водите?! И най-важното, защо като председател на парламентарната комисия по околната среда и водите не е осъществила контрол за това как екоминистерството, а и правителството като цяло опазва това „най-ценно богатство на България?! Нейните хора е трябвало да контролират какво прави министър Нено Димов с водата на Перник и на България. И да алармират веднага щом установят проблема. Иначе защо ще съществува парламентарна комисия по околната среда и водите?!

Само че и шефката на тази комисия Ивелина Василева не си е мръднала пръста да контролира опазването на водата. А сега дава акъли и ръси поучения колко ценна била водата и как „отговорните институции“ трябвало да я опазват.

Но…и парламентарната комисия по околната среда и водите е отговорна институция. И тя трябва да осъществява контрол. Но не го е направила. Тоест, и правителството, и парламента са спали или са вътре в далаверата. А сега излизат с бяла риза пред обществото и се правят на невинни.

А техният прокурор Гешев вместо да ги подгони, се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Той си заплю една жертвичка Нено Димов, а другите оставя да се измъкнат по терлички.

Значи ако искаме нещата в родината ни да се оправят, трябва да се изгонят всички – и правителство, и парламент, и шефове на ВиК. А не сега да се кършат ръце и да се каканиже, че трябвали 15 милиарда лева, за да се сменят водоносните тръби в България.

Ами като трябват толкова много пари само за един сектор от икономиката на страната, защо Борисов даде 5 милиарда за 7 – 8 американски самолета, които няма да ни служат за нищо?! И защо заедно с Каракачанов, се готвят да дават още стотици милиарди грешни народни пари за въоръжаване, когато правителството не може да осигури дори питейна вода на хората?!

А да не говорим, че освен за водата, пари трябват и за енергетиката, за възстановяване на индустрията, за селското стопанство, за здравеопазването и т.н. Значи първото престъпление на Борисов и калинките е, че не опазена водата. А второто престъпление е, че парите, които трябва да се дават за тези сектори, отиват за съвсем безсмислени военни разходи.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Exit mobile version