Истината – Новинарският портал

Русия затапи Запада: Представи своята ваксина в ООН!

Постоянното представителство на Русия при ООН и националното министерство на здравеопазването представиха подробна информация за руската ваксина срещу COVID-19, заяви говорителят на мисията Фьодор Стрижовски пред Sputnik.

„Преди няколко дни, се проведе представяне на руската ваксина „Спутник V“. Руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко, постоянният представител на Русия при ООН Василий Небензя и ръководителят на Руския фонд за директни инвестиции Кирил Дмитриев участваха в събитието „, каза Стрижовски.

Той каза, че виртуалното събитие, озаглавено „Sputnik V: Ваксина срещу COVID-19“, се проведе в кулоарите на специалната сесия на Общото събрание на ООН.

Припомняме, че Унгария обяви, че ще използва руската ваксина.

Ваксините с биотехнологии бяха одобрени от Европейската агенция по лекарствата. Но Унгария може да използва руската ваксина заради вратичка в законодателството, която позволява на държавите да издадат разрешение при извънредни ситуации.

Говорителят на ЕК поясни, че последиците ще са за Унгария и че предпочитат ваксините да получат одобрението на Европейската агенция по лекарствата.

Ние вярваме, че това определено е процедура, която е много важна за гарантиране безопасността на нашите граждани на ЕС, поясни представителят. По думите му, Комисията няма данни за руската ваксина, но компанията, която я е разработила, се е свързала с европейския регулатор.

По-рано бе съобщено, че в Русия е започнала имунизацията с ваксината „Спутник V“.

В Русия доставиха първите ваксини „Спутник V“ за имунизация срещу коронавирус в болница в южната част на Москва, информира „Ройтерс“.

От болницата съобщиха, че имунизирането на местното население е започнало през миналата седмица.

Exit mobile version