Истината – Новинарският портал

Руската армия атакува украинците в Донбас и Харковска област!

През изминалото денонощие руските военни унищожиха танкове, бронирани машини, ракетни системи и подразделения от въоръжените сили на Украйна, които се опитаха да спрат руските войски в донецко и харковско направление с контраатаки.

 

За това пишат руските медии като дават подробности за хода на специалната операция и цитират официалния представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„В донецкото направление Въоръжените сили на Украйна с контраатаки в районите на населените места Курдюмовка, Авдеевка, Старомихайловка и Георгиевка безуспешно се опитаха да спрат настъплението на руските войски. Врагът беше спрян и разпръснат с артилерийски удари и решителни действия на щурмови групи“, каза Конашенков по време на брифинг.

По думите на генерал-лейтенанта, в резултат на това настъпление са унищожени няколко украински танка, множество бойни бронирани машини, пикапи и автомобили с боеприпаси, а също и противникови подразделения,

По-рано беше съобщено, че въоръжените сили на Украйна са загубили танкове, бойни бронирани машини и автомобили, както и няколко подразделения по време на неуспешни атаки в посока Краснолиманск и Харковска област. В резултат на това руските войски са излезли на стратегически простор, който им дава възможност за развитие на настъплението.

Exit mobile version