Истината – Новинарският портал

Руската армия превзема ключов град в Донбас, а украинците пак сгафиха позорно!

Спътникови снимки регистрират, че украинските войски отстъпват доста бързо от Мариинка, съобщават световните издания.

Според анализа на проф. Витанов, основното сражение в тая война ще е за Словянск и Краматорск. Тъй, че очакванията са за силно интензивни боеве в този участък на фронта. Основни цели – Бахмут и Авдеевка. Но за да се стигне до там, трябва да се превземе Мариинка. 

И вижте какво става.

След като руската армия започва да щурмува Мариинка, на територията на това града е установена необичайна активност на украинските въоръжени сили.

Първоначално се смяташе, че може да става дума за прегрупиране, но сателитни снимки сочат, че украинската армия е започнала да се оттегля от Мариинка.

В момента движението на военна техника е активно и въпреки че по-голямата част от украинските войски все още се намират в града, откакто руските сили започнаха да го щурмуват, определено става дума за отстъпление на украинските въоръжени сили.

Специалистите обясняват отстъплението на ВСУ с факта, че украинската армия не е в състояние да воюва в градски условия поради недостиг на оръжие, а изтеглянето на войските вероятно се дължи на опити за съхраняването на техниката и личния състав.

Към днешна дата голяма част от Маринка е под контрола на руските военни. Боевете в града все още продължават, но ВСУ отстъпва все по-осезаемо, заради риска от сериозни жертви и проблеми с осигуряването на следващата линия на отбрана.

Фрагмент от зенитна ракета ЗРК IRIS/T или NASAMS е намерен в близост до удар на украинската противовъздушна отбрана по жилищна сграда в Киев. Пак крива украинска ракета. Това се съобщава от украински групи в социалните медии, цитирани от световните издания.

Потребителите в мрежата коментират, че на снимката, публикувана в мрежата, вероятно е фрагмент от зенитна ракета от ПВО IRIS-T. Те се доставят на Киев от САЩ и Германия.

Берлин съобщи за доставките на IRIS-T за Киев в средата на октомври. Германският министър на отбраната Кристина Ламбрехт заяви, че страната планира да достави още три такива системи на Киев през следващата година.

Exit mobile version