Истината – Новинарският портал

Руската армия удари френски наемници в Славянск! Нито един няма да е в безопасност

Въоръжените сили на Русия атакуваха местоположението на френски наемници в град Славянск. Това съобщава РИА “Новости”, позовавйки се на военен кореспондент в Донбас, пише „Труд“.

Според агенцията ударът е бил насочен срещу обект, където са разположени украински артилеристи и френски военни, които са оперирали на артилерийски установки “Сезар”.

Руски Телеграм канали твърдят, че при удари са били ранени десетки френски наемници. Тежко ранените са били откарани с вертолети, а останалите – с линейки до Павлоград.

“Русия ще продължи да удря по чуждестранните наемници. Нито един французин, който е дошъл да воюва в Донбас, не трябва да се чувства в безопасност”, коментира пред РИА зам.-председателят на Комисията по отбрана към Държавната дума на Русия Алексей Журавльов.

Междувременно украинският главнокомандващ генерал Александър Сирски съобщи, че руската армия си е поставила за цел да превземе град Часов Яр не по-късно от 9 май.

Агенция “Ройтерс” отбелязва, че по този начин Сирски е отдал първостепенна важност на сраженията в източната част на Украйна, където Москва все повече засилва нападенията си.

Подразделенията на Киев засега отблъскват руския щурм в близост до града, като са били снабдени с нови боеприпаси, дронове и електронни бойни средства, посочва генералът.

“Заплахата все пак си остава съществена – висшето руско командване е поставило на военнослужещите си 9 май като краен срок за превземането на Часов Яр”, казва Сирски, без да дава още подробности.

Източник ЕПИЦЕНТЪР

Exit mobile version