Истината – Новинарският портал

Сарафов отговори на Гешев, разкри за бронираните му коли, имотите му и разследването срещу Борисов

Трябва да внимаваме като вадим кирливите си гащи. Веднага искам да кажа, че не тая негативизъм и лоши чувства към г-н Гешев, но отдавам на вас да разчетете по неговото състояние. Това заяви зам.-главния прокурор Борислав Сарафов по време на извънреден брифинг. 

„Гешев ползва емблематична къща на Боровец. Тя към момента е служебна почивна база на Прокуратурата на Република България, но никой няма достъп, защото Гешев я приватизира за собствено ползване. Призовавам вас, представителите на медиите, да отидете пще днес и да влезете вътре, за да прецените как се е нанесъл в този имот. Очевидно прокуратурата не се нуждае от тази база.

 

Знаете, че г-н Гешев ползва два автомобила, които са държавни, Всеки от тях струва 1 милион лева. Вероятно той си мисли, че притежава прокуратурата като лична собственост. Той днес сам призна, че държи делото за „Барселонагейт“ на трупчета. Това е срамна тайна, която трябва да се каже, за да изчистим прокуратурата“, допълни той.

Според него тези дела трябва да се решават максимално бързо, а Гешев е показал, че това зависи изцяло от него.

„Надявам се страхът на колегите да не е толкова голям. В прокуратурата работят достойни магистрати и това трябва да се види, че имаме сили да изчистим къщичката си от недостойните практики. Надявам се, че има хора, които разполагат с достойнство и кураж. Призовавам колегите си да направят общи събрания по места, да бъдат открити пред медиите, да не се пускат разни срамни становища, които обслужват главния прокурор“, допълни Сарафов.

Exit mobile version