Истината – Новинарският портал

САЩ ни „успокояват“: Не се плашете, ще пазим България от руските РАКЕТИ!

Съединените щати не само заявиха самоубийственото намерение да нанесат ракетни удари срещу Русия, но и заплашват Кремъл по още един йезуитски начин.

Янките знаят прекрасно, че българският и руският народи са братски, славянски и православни народи, свързани от вековете с обща писменост, култура и традиции. И точно затова, на практика,  искат да поставят България в центъра на ответните ракетни удари, които Русия трябва да нанесе при евентуален конфликт със САЩ.

Ще попитате: Ама как така? Ами много лесно. И много коварно. Вижте сами!

Посланикът на САЩ в НАТО, Кай Бейли Хътчинсън наскоро заяви пред журналисти от Европа, цитирана от dnes.dir.bg, следното:

„Осъзнаваме, че България и Румъния се намират много близо до Русия и сме отдадени на работата с тях. Те са членове на Алианса, важни членове, които допринасят за него. Ангажирани сме с всички държави, които са близо до Русия и се тревожат за сигурността си. Работим с тях по всеки възможен начин, за да засилим отбраната им.“

„Засилването на отбраната“ на България и другите Източноевропейски страни се осъществява чрез обявената още през 2014 г. от президента Барак Обама, „Инициатива за възпиране на Русия“. А сега, САЩ и Евросъюза, въпреки някои търкания помежду си, отделят за тази „Инициатива“ десетки милиарди долари всяка година.

„Инициативата“ на Обама, цитирана от dnes.dir.bg, включва изграждане на летища, полигони, военни бази, натъпкани с ракети, с ядрени бойни глави, и други военни обекти. Освен това се предвиждат обучение и развитие на местните въоръжени сили, многонационални военни учения и създаване на специални подразделения за бързо реагиране.

Ето защо, изказването на американския посланик в НАТО, всъщност казва на Русия, че Щатите могат да нанасят колкото си искат ракетни удари от територията на България по територията на Русия, а Москва не може да отвърне, защото нейните ракети ще унищожат България.

А това ще стане по простата причина, че ако Руската федерация има надеждна защита срещу американските ракети, то България не само че няма такава, но няма и свястна противовъздушна отбрана. Ние ще бъдем размазани за секунди. А янките, които щели да ни пазят, само ще гледат отстрани и ще се смеят.

На всичко отгоре, изстрелването на ядрени ракети по Русия, от територията на България ще си е съвсем законно. И никой няма да може да осъди Борисов за това. Защото Министерският съвет преди няколко месеца прие национална отбранителна доктрина, според която Русия е враг на България.

Виждате ли, как всяко действие на Борисов, има своето логично обяснение, в контекста на усилията му да изпълнява безпрекословно антибългарските заповеди на ЕС и НАТО.

Ние, от екипа на istinata.net, много пъти сме говорили за безкрайното коварство на Запада. И ето ви сега, западното коварство в действие. Те се опитват да изправят двата братски, славянски народа – българският и руският един срещу друг.

Въпросът е дали ще допуснем това? Дали ще продължим да мълчим за ролята на натовските бази в България? Или ще се вдигнем като един, за да не допуснем да се осъществят намеренията на Борисов и НАТО?!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version