Истината – Новинарският портал

Суперновина! Строим реката, по която ще потекат инвестиции към България

„Където са магистралите, заводите никнат като гъби. В края на март поне 3 лота ще започнем да строим по „Хемус”. Това ще е реката, по която ще потекат инвеститорите към Северна България”, заяви  Борисов.

Страхотно изказване!

Вече го чуваме десета година!

Кой знае защо все я строим тази река, а инвеститорите бягат. Най вероятно затъват в някоя дупка на магистралите, или останките от асфалта им залепва по краката.

Само през последния месец четири големи фирми изтеглиха бизнеса си от България, но ако питате Борисов, това се е случило заради наплива от още по-големите, които ще се избият направо да влагат пари в икономиката ни.

„Критиците на присъединяването ни към еврозоната казват, че ще се вдигнат цените. Държавите, към които се стремим, са с въведено евро. Бих задал контравъпрос: „Кои се плашат от въвеждането на еврото и защо?”. Плашат се, защото банковият съюз и в еврозоната нито централните банки, нито банките на съответната държава могат да си позволяват волности. Защо ни е страх да дисциплинираме този сектор, който е важен за всеки един от нас?”, попита премиерът.

Хубав въпрос!

Народът се страхува, Борисов!

Народът!

Пенсии 220 лева звучат по-добре от пенсии 110 евро.

Цените ще скочат, лично твоите икономисти изчислиха с колко.

Заплатите няма да се вдигнат.

Световни финансити обясниха бавно и напоително, че след като сме във валутен борд, еврото не ни е нужно и ще утежни икономиката и оскъпи живота.

Колко пъти го каза Стив Ханке? И още много други?

Това са икономисти със световен авторитет, не са Сульо или Пульо.

 

 „Изборите са си избори и там ще си проличи и отношението на хората и всяка една партия какво предлага. Убеден съм, че ще има хора, които ще заложат пари срещу нас, може да излязат и банкери срещу нас, но ние сме длъжни да правим правилните неща, пък да става каквото ще. Вярвам в инстинкта на българския народ. Той винаги много добре преценяват. Инстинктът на хората е най-верният и той винаги ще ни води в правилната посока“, категоричен бе Борисов.

Добре, съгласни сме.

Но оставете на народа да реши!

Поне веднъж!

Става ли?

Exit mobile version