Състоянието на Стефан Данаилов се влошава. Лично президентът Радев се обадил във ВМА да предложи помощ

България отблизо

Актьорът Стефан Данаилов от два дни е поставен в изкуствена кома.

Това съобщиха негови близки. Процедурата се е наложила заради затруднения в дишането.

 

Данаилов беше приет по спешност във Военномедицинска академия миналата седмица.

Тогава големият български актьор беше настанен в Интензивното отделение на болницата, където му беше направена пункция и от белите дробове му бяха извадени 1,4 литра кръв.

 

Медицинската кома, в която е поставен, се използва, за да се даде възможност на организма да се справи с инфекцията и да се върне към самостоятелно дишане, заявиха лекуващи го лекари.

 

За съжаление след пункцията състоянието му не се е подобрило.

Данаилов продължава да не може да диша сам, разказаха негови близки.

 

Разсипан е целият му организъм, докторите нищо повече не могат да направят. Интубиран е и е на командно дишане. Ако възвърне самостоятелното си дишане, ще му бъде назначено лечение, но дотогава нищо не може да се предприеме“, обясниха близките му.

 

Той ще остане в медицинска кома, докато се вземе решение за лечението му и има възможност то да се приложи.

 

Повече от седмица лекарите не допускат никого до него, дори роднините.

Снощи лидерът на БСП Корнелия Нинова пусна пост във ФБ, с който обяви, че състоянието на Ламбо е тежко.

„От седмица съм в непрекъснат контакт с лекарите от ВМА и знам, че те правят всичко възможно. Благодарим им. За съжаление състоянието му е тежко“, написа Нинова.

 

Президентът Радев също е уведомен от ръководството на ВМА за състоянието на Стефан Данаилов. Той лично е поискал информация и от кабинета му звъняли всеки ден. И питал може ли да помогне с нещо. За жалост не можел. Нямало какво повече да се направи.

 

Припомняме, че след инцидент през август Ламбо бе приет по спешност в болница в Бургас, където му беше направена операция на тазобедрената става. След допълнителни изследвания през септември на големия артист бе назначена рехабилитация във военния санаториум в Хисаря.

Най-вероятно след операцията се е откъснал кръвен съсирек и е предизвикал емболия, смятат лекари. Това е едно от най-тежките състояния и трудно се овладяват.

Източник: Епицентър.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *