Истината – Новинарският портал

Теменужка Петкова: Гинка е млада, почтена и образована! Благодаря на Бойко Борисов, защото…

Гинка Върбакова е млад, много интелигентен и много почтен човек, който се занимава с частен бизнес. И досега не е нарушавала нито законите, нито е правила съмнителни сделки.

Тази похвала изрече министърът на енергетиката Теменужка Петкова от екрана на  bTV.

Двете се познаваме от 20 години. Тя работи в частния сектор, аз в държавния. Познавам и семейството й. Мой добър познат им стана кум, като вдигнаха сватба. Много интелигентни хора са, ерудирани, образовани. Тя е завършила лингвистика, а нейният  съпруг има диплома по енергетика. Тогава дружахме и изобщо не знаехме, че след 20 години  аз ще стана министър на енергетиката, а те ще има фирма в същата област.

Изобщо не знаех за сделката с ЧЕЗ.  В момента, в който разбрах, подадох оставка, за да не бъда обвинена в конфликт на интереси, както и стана, каза убедено Петкова.

Бях един от последните хора, които  разбраха за сделката на ЧЕЗ с фирмата на Гинка.   Моята позната не ме е занимавала с тази тема и  не съм имала предварителна информация за случващото се.

Аз общ бизнес  с Върбакова нямам и никога не съм се  занимавала с частен бизнес.

 

Петкова обясни и че  остава  министър на енергетиката и благодари на премиера, на ГЕРБ и на коалиционнните партньори, че са й гласували  доверие и вярват в нейната добросъвестност и професионализъм.

И ние благодарим на Борисов.

За това, че остави Делян Добрев депутат, въпреки доказателствата за огромна шуробаджанащина, в която се е накиснал до гуша.

За това, че не разрешава на министрите си или не счита за тяхно задължение да знаят на кого продаваме България.

Благодарим му за умните, можещите и красивите, които ни управляват.

И за начетената и образована Гинка!

Сполай ти!

Какви ли изненади още ни очакват?

Автор Станислава Славова, istinata.net

Exit mobile version