Истината – Новинарският портал

Тошко Йорданов разкри как са замесени Бойко Рашков и Асен Василев в страшния скандал

Председателят на временната комисия за митниците в парламента Тошко Йорданов влезе в остър сблъсък с депутата от ПП-ДБ Венеция Ангова. 

Всичко започна с изчитане на доклад, свързан с протокол от заседание на Софийския градски съд от 6 април 2024 г., в което бяха намесени имената на Бойко Рашков, Асен Василев, Марин и Стефан Димитрови.

 

Специални разузнавателни средства са записали как арестуваният за контрабанда Стефан Димитров инструктира задържаната шефка на митниците Петя Банкова за назначения в повереното ѝ ведомство, стана ясно от изчетения от Тошко Йорданов протокол.

Той заяви, че според доказателствения материал от протокола арестуваната заради обвинения за контрабанда шефка на митниците Петя Банкова е обсъждала с контрабандистите назначения в повереното ѝ ведомство.

Стефан и Марин Димитрови са били следени със специални разузнавателни средства (СРС), пише в доказателствения материал. Според протокола Стефан Димитров е поддържал тесни връзки с Банкова. Двамата се срещали много пъти в заведения и хотели в страната. Банкова е назначавала хора, свързани с Димитрови в агенцията, пише в протокола.

„Има анонимни свидетели, които вече знаем, че са Живко Коцев, който обяснява, че Бойко Рашков е имал добри контакти със Стефан и Марин Димитрови“, каза Тошко Йорданов.

По думите му има видеозаписи пред агенция „Митници“ на Рашков заедно с Марин и Стефан Димитрови.

„От камерите от Агенция „Митници“ има видеозаписи, на които Стефан Димитров е с Бойко Рашков, може би на отделен запис с Асен Василев“, изчете пред комисията  Тошко Йорданов.

Ангова се възмути, че това не е доклад, а препис. „Смятаме, че тази история изглежда като съшита с бели конци. Прокуратурата влиза в ролята на политически играч в предизборна кампания. Попълва пукнатини с внушения“, добави още Ангова.

Депутатката нападна Тошко Йорданов и го попита колко време Йордан Цонев го е подготвял за днешното заседание. Тя също така попита дали, ако сега бъдат снимани на заседанието на комисията, това означава нещо.

Йорданов не и остана длъжен и каза, че се надява да има запис на това как Цонев му дава съвети.

„Ние с вас имахме снимки, като бяхте неуспяла певица“, каза Йорданов, без да уточнява какво точно има предвид.

В спора се намеси Йордан Цонев.

„Не съм виждал по-сериозен скандал“, каза той.

Според него не е виждал политици с такава страст да защитават нещо, което най-малкото е спорно.

„Г-жо Ангова, колеги сме в бюджетна комисия и искам да ви кажа, че е добре малко по-умерени да бъдем в тази комисия“, заяви Цонев.

Венеция Ангова не бе единственият представител на ПП-ДБ, който опъна нервите на Тошко Йорданов. Константин Бачийски също си навлече гнева на дясната ръка на Слави Трифонов, след като на няколко пъти взе думата, без да му е давана.

„Не натискайте това копченце“, обърна се към него Йорданов, визирайки копчето на микрофона, с което депутатът си взимаше думата.

Той предупреди, че за следващия път, когато събере комисията, ще поиска квестори. „Ако не се спазват правилата, ще се изваждат хора от тази комисия и ще дойдете, когато сте си научили урока. Пък вие се оплачете на арменския поп“, обърна се към Бачийски депутатът от ИТН.

Exit mobile version