Цветанов нанесе удар на Борисов: Виждал съм как Божков влиза в кабинета му

България отблизо
Виждал съм Васил Божков, когато е бил на срещи с министър-председателя. Аз съм влизал при премиера, той е излизал. Не съм бил в позиция да се интересувам за какво са си говорили.

Това заяви пред “Дарик радио” лидерът на Евро-атлантическия съвет за сигурност (ЕАЦС) и бивш депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

В интервюто си бившата дясна ръка на Борисов даде ясно да се разбере, че ще бъде критичен и ще играе по-скоро в опозиция. Припомняме, че до няколко месеца ще стане ясно дали Цветанов ще стартира свой нов политически проект, с който да участва на предстоящите парламентарни избори догодина.

 

Той не спести забележките си към управленските решения, но и коментира някои от най-нажежените скандали през последните седмици. Последният се случи вчера, когато в интернет плъзна аудиозапис, за който се твърди, че е с участието на премиера. В него се използва вулгарен език, а за председателя на НС Цвета Караянчева се употребяват и доста обидни квалификации.

 

“Ако слушаме това, което излезе на вчерашния запис-това е тревожно, но отговорът не може да дойде от тези, които коментират. Никога не съм мислил, че по такъв начин трябва да противопоставяш институциите”, посочи Цветанов.

 

 

 

На въпрос дали знае за срещи между Борисов и Божков, както и за договорки между представители на правителството и бизнесмена, който в момента е обвиняем, Цветанов отново не отговори директно и посочи, че трябва да се питат засегнатите страни.

 

“С Васил Божков съм се виждал един или два пъти, когато е бил на срещи с премиера Бойко Борисов – той е излизал, а аз съм влизал при министър-председателя. Не съм бил в позиция да се интересувам за какво са си говорили“, каза Цветанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *