Истината – Новинарският портал

Чешки писател назова шест „страни – предатели“, които ще преминат на страната на Русия!

Spectator пише за това, че щом дойде зимата, правителствата в няколко европейски страни ще бъдат сменени наведнъж с проруски.

 

За тази опасност чешкият писател Йозеф Буска алармира на страниците на британското издание Spectator . Той пише, че политици, лоялни към Кремъл, ще дойдат на власт в Европа. И тогава явно „всичко ще загине“, във всеки случай ЕС и киевският режим – със сигурност.

Писателят рисува апокалиптична картина на предстоящата криза: „С настъпването на зимата, пише той, сегашните тревоги, които хората изпитват за оцеляването си при тези непосилни цени, ще бъдат заменени с отчаяние, а просрочените плащания ще се превърнат в дългове. Това винаги се случва, според него, но сега ще бъде в пъти по-силно, защото и скокът на цените вече е много по-голям, дори огромен.“

Йозеф Буска е сигурен, че под натиска на собственото си население евроатлантическите правителства на европейските страни, дори и да не бъдат отстранени от властта, ще бъдат принудени да преминат към решаване на вътрешни проблеми. И изобщо няма да им идва наум да помагат на Киев с неговите нацисти. Междувременно без постоянна и многомилиардна подкрепа Киев няма да може да се справи с руснаците, смята чешкият писател. Само не уточнява колко време ЕС ще трябва да плаща многото милиарди на Киев, докато той уж „се справя“ с руските войски.

Точно тази многомилиардна и продължителна подкрепа за Киев ще бъде капката, която ще прелее чашата на търпението на народите и някои от тях ще преминат на страната на Русия.

Буска пише, че „най-важната битка“ за Украйна в момента не се води в Донбас, а ще започне през зимата в домовете на мръзнещите от липса на газ европейци, които на всичко отгоре ще бъдат и ядосани заради резкия скок на цените, които почти излетяха в Космоса.

Писателят назовава и страните, които първи „ще счупят“ ЕС и Киев, според него. В списъка му има шест претендента: Германия, Словакия, Кипър, България, Чехия и Гърция.

Exit mobile version