Истината – Новинарският портал

Шел ОБЯВИ: Русия става СВЕТОВЕН ЛИДЕР! Ето фактите!

Главният изпълнителен директор на Роял Дъч Шел, Бен ван Берден заяви за уважаваната руска информационна агенция РИА Новости, че Русия излиза на първо място в света по добив на природен газ.

„На Европа и света са нужни много по-големи количества природен газ, за да се удовлетворят растящите потребности от енергия, понеже възобновяемине източници и ВЕЦ не са в състояние да произведат евтина енергия в достатъчно количество. И в това направление Русия има огромни възможности. тя е най-големият световен износител на природен газ и има най-големите в света търговски запаси от природен газ. Точно затова, от второто място в света, което Русия заемаше досега, тя постепенно излиза на първо място“, подчерта ван Берден.

Той напомни, че за двадесетина години, Газпром в партньорство с Шел реализира много крупни проекти като Северен поток, първото в Русия производство на сгъстен природен газ за азиатските пазари, а сега изгражда и Северен поток 2. Като отчитаме превъзходната работа на Русия в газовата индустрия, нейната великолепна академическа наука и огромните природни ресурси, можем да кажем, че РФ с лекота ще реализира още по-голямо производство на природен газ, който ще донесе полза не само на страната, но и на Европа и целия свят. Защото всички знаем, че пред нас стои задачата да решим проблемите с изменението на климата, глобалното затопляне, повишаване нивото на световния океан, отваряне на озоновите дупки и т.н.

Времето на САЩ като световен лидер, като че ли отминава. И идва времето на Русия, която уверено върви към лидерство от нов тип, което работи с държавите на основата на взаимната изгода, партньорството и приятелските взаимоотношения, обобщава генералният директор на Роял Дъч Шел.

И наистина, трябва да отбележим, че холандецът е прав. Русия вече отдавна надмина САЩ по производство на природен газ, защото запасите на шистов газ в Америка започват да се изчерпват и не е ясно дори, дали ще има достатъчно количество, за да покрият нуждите от газ за самите САЩ.

Затова светът сега обръща поглед към Руската федерация. И не само заради природния газ, нефта, екологично чистите и качествени селскостопански стоки, блестящите характеристики на руските въоръжения…Не само заради това. Светът обръща погледа си с надежда към Кремъл, защото руският президент Владимир Путин не залага на конфронтацията, войните и насилственото завладяване на суверенни държави. И защото за съвсем кратко време Русия отново се превърна в свръхдържава, която спря похода на Америка към световно господство и обяви, че светът вече е многополярен и съставен от суверенни държави.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version