Истината – Новинарският портал

Шойгу издаде страшна заповед на руската армия в Украйна!

Руската армия трябва да унищожи далекобойните оръжия на украинската армия – получени от САЩ и други страни, за да спре обстрела на жилищни райони в Донбас. Това нареди руският министър на отбраната Сергей Шойгу на командира на оперативно-тактическата група „Восток“ по време на проверка, съобщава ТАСС.

„Генерал Сергей Шойгу инструктира командващия да използва хирургични удари и да унищожи далекобойните ракетни и артилерийски установки на противника, използвани за обстрел на жилищните райони в Донбас и умишлени палежи на полета с пшеница и складове за зърно“, посочва руското министерство на отбраната.

От ведомството допълват, че Шойгу е отбелязал и укрепването на ударните способности на групировката.

Министерството на отбраната съобщи и че генерал-лейтенант Рустам Мурадов, командир на бойната групировка „Восток“, е докладвал на министъра за текущата обстановка и изпълнението на поставените бойни задачи за поразяване на силите на противника в зоната на отговорност.

По-рано Шойгу инспектира и руските бойни групи „Юг“ и „Център“ под командването на генерал Сергей Суровикин и генерал-полковник Александър Лапин и даде указания за засилване на действията за премахване на възможността украинските военни да нанесат масирани ракетни удари по градове в Донбас и други региони.

Exit mobile version