Истината – Новинарският портал

Шок! Слави се отказва от партията си!

Партията, с която Слави Трифонов ще се опита да влезе трайно в политическия живот на България няма да е с името „Няма такава държава“. Още преди да се учреди, тя вече е с корекции в наименованието и ще се казва „Промени тази държава”.

Това твърди близък до шоумена от Учин дол, който е цитиран от lupa.bg.

От обкръжението на новия Месия признаха, че названието „Промени тази държава” е сигурно на 99%. Все пак остава един процент шанс за промяна в последния момент, тъй като тежката си дума по темата остава да каже самият Трифонов. Досега в общественото пространство партията на Слави битуваше като „Няма такава държава”. Юристите около шоумена с амбиции за власт обаче предупредили, че такова название няма как да получи съдебна регистрация, нито пък ще бъде възприета добре от народа.

Как наистина да правиш партия в държава, която я няма?

Затова се стигнало до идеята формацията да се казва  „Промени тази държава”. В медиите вече излезе информацията, че учредяването на новата политическа сила ще е на 5 октомври, като първото събрание на формацията е планирано в столичната зала „Рейнбоу Плаза”. Бъдещата партия на Слави Трифонов излезе с учредителна декларация Според „течове” от кръга около Дългия принципите, за чието спазване и утвърждаване ПП „Промени тази държава“ ще работи, за: – Разделение на властите – Народен суверенитет – Политически плурализъм – Свобода на словото – Реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина.

Българи обаче се питат какво пречи учредяването не стане през септември и Слави да премери сили със статуквото на местните избори? Не е готов, или не иска?

Ако шоуменът иска властта, по каква логика ще остави кметовете на партиите, срещу които се бори, да завземат цялата страна? И после да му правят цели четири години сечено?

Никой ли не помисли, когато в официалното обръщение към народа партията беше кръстена „Няма такава държава“?

Как да приемем насериозно такава политическа формация, когато самото й име е несериозно?

И не на последно място – кога ще се бори за или против властта, когато избори в следващите две години не се очертават?

Просто питаме.

Иначе отговора го знаем!

 

Exit mobile version