Истината – Новинарският портал

19fortyfive: Украйна увисна! Ето какъв огромен проблем се появи в НАТО!

Американското издание 19fortyfive съобщава, че НАТО и Пентагонът, позовавайки се на редица причини, нямат възможност да доставят съвременни танкове на Украйна.

 

Изданието съобщава, че въпреки редица изявления на евроатлантически служители за целесъобразността на снабдяването на Украйна с модерно оборудване и съвременна техника, президентът на САЩ Джо Байдън е забранил изпращането на основни бойни танкове (ОБТ), които са част от настоящите бригади на обединените сили на НАТО .

Ръководителят на Белия дом твърди, че изпращането на тези ОБТ в Киев може да ескалира конфликта и дори да въвлече НАТО във война с Русия. Германски официални лица, пише 19fortyfive,са изразили подобни опасения относно изпращането на танкове.

„Германия няма да изпрати съвременни западни танкове в Украйна, докато други партньори не започнат да правят същото. Германия подкрепя Украйна според силите си и в същото време прави всичко възможно да предотврати пряк конфликт между НАТО и Русия.
Това е в основата на всички решения. И това също отговаря на волята на огромното мнозинство от гражданите“, каза германският канцлер Олаф Шолц.

В средата на септември Politico съобщи, че германският Бундестаг отново отложи процеса на гласуване за прехвърлянето на немските основни бойни танкове Leopard 2 и бойни машини на пехотата Marder на Украйна.

Въпреки страховете обаче, че изпращането на Leopard 2 може да въвлече НАТО в открит конфликт с Русия, има друг проблем, пише вестникът. Той се състои в това, че усилията на НАТО да въоръжи Украйна са изчерпали запасите от боеприпаси, въоръжения и оборудване, което става все по-ясно въпреки шикалкавенето на евроатлантическите елити. Само през април Полша изпрати най-малко 240 съветски танка в помощ на Киев – достатъчно за две танкови бригади, припомня 19fortyfive.

Сега на натовските държави им остава само тяхното основно оборудване, с което трябва да защитават самите себе си. Ако искат да се разоръжат напълно и да останат без оръжия за самозащита могат да продължат да изпращат оръжия на Киев.

A.Z източник Нюз фронт

Exit mobile version