Истината – Новинарският портал

Bild изненада всички с план за Украйна и Русия

Германският вестник Bild хвърли бомбата за бъдещето на Украйна. Според изданието държавата може да повтори съдбата на Германия след края на Втората световна война, когато страната е разделена на две части.

По този начин изданието коментира друга статия – в италианския в. La Repubblica, в която се посочва, че НАТО обсъжда извънредно решение. А именно, приемане незабавно на Украйна, но в замяна Киев трябва да се откаже от окупираните територии, пише fakti.bg.

 

Bild цитира думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който каза, че единственият път към траен мир в Украйна е гаранция за военната мощ на Въоръжените сили на Украйна, така че Путин да разбере, че не може да победи на бойното поле.

Тези думи „не противоречат на плана за разделяне и моментално членство в НАТО“. След края на Втората световна война Германия е разделена по подобен начин.

Припомняме, че не Украйна, а Русия побеждава на бойното поле и думите на Столтенберг са лишени от основания и опора в действителните събития, които се случват на фронта. Руската армия бавно, но неумолимо напредва и няма сила, която да я спре.

Но няма да е за първи път Западът да приема мечтаното за действително. Те в много случаи предпочитат розовите сънища, защото действителността съвсем не отговаря на техните желания, а когато се събудят не могат да познаят онова, което вече се е случило в реалността около тях.

Но въпреки това Украйна към днешна дата смята за недопустимо да се откаже от териториите, превзети от Русия. Москва владее повече от 1/5 от украинската земя. А както е тръгнало ще завладее и още големи градове като Харков, Одеса, Николаев, Херсон и Киев, преди да реши дали останалата част от Украйна и трябва за нещо.

Но сякаш напук на фактите, украинският президент Володимир Зеленски подчерта, че преговори с руския му колега Владимир Путин може да има само след изтеглянето на руските войски от тези земи. Кремъл, от своя страна, посочва, че това не е реалистичен сценарий и преговори може да има само при спазване условията на Русия.

От НАТО няма потвърждение, че са се водили разговори за разделянето на Украйна.

Exit mobile version