Истината – Новинарският портал

Welt: Русия пробива украинския фронт и настъпва

Руската армия пробива фронта в различни участъци, тъй като украинските въоръжени сили изпитват остър недостиг на военен личен състав и боеприпаси, заяви журналистът Ибрахим Набер в репортаж за германския телевизионен канал Welt.

„Има опасения, че през лятото, тоест след няколко месеца, ще настъпи повратна точка: диспропорцията в артилерийските снаряди и броя на войниците, от които Русия има много повече, ще доведе до факта, че руските армия ще е в състояние да направи още по-голям пробив“, отбеляза той.
Набер подчерта, че руските военни вече са превзели Авдеевка и продължават напред. Освен това, добави той, украинските въоръжени сили се опасяват от пълен пробив на фронта от страна на руската армия.
В началото на февруари министърът на отбраната на Руската Федерация Сергей Шойгу на селекторно съвещание с ръководството на руските въоръжени сили обяви, че загубите на Украйна само за месец януари надхвърлят 23 хиляди човека.
Той заяви, че Киев хвърля в бойните действия останалите си резерви и спешно провежда принудителна мобилизация, за да предотврати срива на отбраната си. В същото време руските части се придвижват напред и разширяват зоните си на контрол.
По-рано съобщихме: Украинската армия е в състояние на колапс и не може да спре Русия, дори и със западно оборудване, заяви офицерът от разузнаването на Морската пехота на САЩ в оставка и военен анализатор Скот Ритър, коментирайки унищожаването на американските танкове Abrams, предоставени на Киев по време на специалната операция.
Exit mobile version