Истината – Новинарският портал

Набиха обръчите на Борисов в САЩ! Заплашиха го с оставка! Вижте с какво го притиснаха!

Бойко Борисов заяви пред родни журналисти в Ню Йорк, че от думите на президента на САЩ Доналд Тръмп разбрал,  че „които ще купуват руски газ в Европа, ще имат проблеми“.

Ние не искаме да имаме проблеми и само  газовият хъб ще ни спаси,  коментира стреснат премиерът речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН. В нея американският президент размаха пръст на Меркел заради „Северен поток“ и намеренията на Германия да увеличи доставките  от Русия.

„Които ще купуват руски газ в ЕС, ще имат проблеми със САЩ . Аз това не мога да го допусна и ще направя всичко възможно да не сме зависими от Русия. Затова предлагаме европейския газов хъб „Балкан“ и да имаме интерконектор с Гърция. Там ще се предлага американски  втечнен газ, ще има доставки  от Египет,  от Израел, отвсякъде и ние можем да си избираме. Ще купим този, който има най-ниска цена“ – потъна в блянове Борисов. .“Според мен само това може да ни спаси – европейският газов хъб!“

От какво да ни спаси бе, г-н премиер?

На Меркел мигна ли й окото от заплахите?

Някой изобщо трогна ли се?

Или само ние се разтреперихме като лист отбрулен…

На другите не им пука от Тръмп и неговите заплахи. Това е част от играта САЩ да иска да продава собствените си стоки и и икономически да владее Европа.

На нашия човек обаче му пука и при това много.

Не само защото за 10 години не направи нищо, за да имаме алтернативен източник на газ.

А защото знае, че съдбата му се държи от силните в САЩ. Там имат толкова компромати срещу него, че мога да го сринат за един ден. И даже в началото Тръмп отказа и да се ръкува с него.  Затова сега скача според тоягата.

Газ се дава, власт не!

Прекалено му е мила и скъпа.

А народа?

Всъщност какво му пука за народа!

Важното е да спаси кожата!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Exit mobile version