Истината – Новинарският портал

Пълно безумие! Откриха къде е чумата! И…отложиха евтаназията! Нова победа на Борисов срещу народа!

На извънреден брифинг по петляно време днес  Валентин Радев и Румен Порожанов, изданиха нови подробности по скандала с  болните от чума животни в Странджанско.

„Две са стадата, в които са  констатиранаи положителни проби,  обаче  ще отложим евтаназията на животните за известно  време“, каза Порожанов.   „Едното стадо е на баба Дора, а другото е в Болярово.

Днес трябваше да започнем  евтаназия на животните, обаче  ще я отложим. Една от причините да спрем процедурата е  спадналото  доверие в някои политически партии.

Затова спряхме ветеринарите и пристъпихме към заседание, за да успеем  да покажем документите, да обясним на хората и получихме уверението, че нашите действия са правилни“, каза пък шефът на вътрешното министерство  Валентин Радев.

Моля?

Я, повторете!

Пристъпихте към заседание, за да успеете да покажете или скалъпите документите? Каква е връзката между заседание и документи, че нещо ни се изплъзва?

Как така сте започнали евтаназия без документи и чак сега ги търсите?

Нинова каза, че не сме ги убедили, че има чума. Затова и спряхме да извадим всички документи, да имаме доказателства, опрадва се  Радев.

А убийство без доказателства как се нарича? Не е ли умишлено, г-н Радев?

Поне в НПК така пише.

След като е открита чума в две стада, защо бяха избите другите? Сега на заседанието доказателства за пред народа ли мъдрихте?

Порожанов пък се похвали, че е започнала  дезинфекция в населенети места, където има зараза. Гениално!

А не трябваше ли с това да се започне? Първо да се поставят под карантина  селата, да се направи дезинфекция, за да не се разпространява заразата и чак тогава да се пристъпи към евтаназия при ясно доказване на болестта?

В белите държави правят така.

У нас първо се избива добитъка, после се събират хора от цялата страна да помогнат на засегнатите /ако случайно има чума я разнасят из цяла България, като си тръгнат/ и чак накрая на някого му изгрява, че е нужна дезинфекция.

„Работим по всички въпроси за задържане на огнището и да  няма разпространение на болестта, започнахме да изплащаме и обезщетенията. Правим всичко както трябва и не е редно обществото да върви срещу нас“, изхленчи  Радев.

Чумата е ясно къде е. В сградите край жълтите павета.

Протестът беше за пари и животновъдите клекнаха за 15 лева, незнайно защо.

Властта си изми ръцете и отбеляза победа над народа.

Дори троловете млъкнаха.

Само Борисов тържествува. Е, далеч от епицентъра на събитията, но тържествува.

При такъв овчи народ с овчи реакции и овче  търпение вече е сигурен, че и камъни да падат от небето, ще ни упрявлява доживотно!

Нали, народе?

Автор Станислава Славова, istinata.net

Exit mobile version