Истината – Новинарският портал

Русия премина в настъпление, Кадиров обясни кога ще свърши спецоперацията

След успешното овладяване на Красная гора, северно от Бахмут, руската армия почти веднага е започнала да щурмува село Парасковиевка, разположено в самите покрайнини на Бахмут, съобщават световните издания.

Всъщност Парасковиевка е входът към северната част на Бахмут и именно тази част от града се счита за най-уязвима от въоръжените сили на Украйна поради липсата на отбранителни зони и съоръжения.

Към момента е известно, че щурмът на Парасковиевка се извършва непосредствено от север и изток. Според експерти Парасковиевка може да премине под контрола на руските войски до средата на тази седмица.

След това руската армия напълно ще поеме контрола над пътя от Бахмут до Славянск и ще осигури обкръжение от 75-80% на Бахмут, като по този начин ще лиши въоръжените сили на Украйна от възможността по някакъв начин да прехвърлят силите си в региона.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров е заявил, че Русия ще осъществи целите си в Украйна до края на годината, съобщават световните издания. Освен това той е казал, че би било погрешно да се преговаря с президента Володимир Зеленски.

Според Кадиров, Русия има силите да превземе столицата Киев, втория по големина град на Украйна Харков и главното му пристанище Одеса. Кадиров посочва, че вярва, че до края на годината поставената задача ще бъде изпълнена на 100 процента.

Източник Блиц.бг

Exit mobile version