Истината – Новинарският портал

СЕНЗАЦИЯ от последната минута: Русия НАПРАВИ нещо СТРАХОВИТО с американските ДОЛАРИ! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

Американското министерство на финансите вчера публикува шокиращи данни за  чуждестранните инвестиции в държавния дълг на САЩ.

Поразителното в тези данни е почти космическата бързина, с която Русия е продала своите ценни книжа, които някога е купувала от хазната на Щатите.

Само за месец април тази година, Русия се е отървала от почти половината бумаги, с които е купувала части от огромния американски държавен дълг.

Сухата статистика показва, че през март 2018 г. Русия е притежавала ценни книжа от американския дълг за 96,1 милиарда долара, а в края на април руските вложения са останали едва 48,7 милиарда долара.

От страните, които са на първо място по вложения в американския държавен дълг, Китай също бърза да се избави от своите американски „ценни“ книжа, макар и не с такава скорост, както Русия.

Припомняме, че миналата година руските вложения в американски дългови книжа са били повече от 100 милиарда долара.

Възниква въпросът „Каква е причината Русия и Китай да се чистят така скоростно от американските долари?

Един бегъл поглед към САЩ ще ни покаже, че янките се изхитриха да натрупат съвършено безумни размери на държавния дълг, с който просто не е възможно стабилно развитие на икономиката им.

Нещо повече. Белият дом продължава да харчи огромно количество долари, без изобщо да се замисли за бъдещето. През юли 2018 г. дефицитът в американския бюджет ще е вече почти един трилион долара.

Казано с думи прости, това означава, че американците си печатат пари и си ги харчат на поразия. Защото тези пари, които наричаме „бюджетен дефицит“, не идват от икономиката, а от печатницата за долари, наречена Федерален резерв.

Въпреки това, Тръмп увеличава финансирането на Военно-промишления комплекс, на американската армия, и на специалните служби. На фона на това разхищение на държавни пари, той намалява данъците и отваря нови, огромни пробойни в бюджета на САЩ.

И съвсем не е случайно, че Калифорния, Тексас и други щати вече мислят как да се отделят от Вашингтон, за да избегнат приближаващата разруха на държавата.

Джефри Гундлах, американски експерт и директор по инвестициите на голямата компания „Дубъл Лайн Кепитъл“ нарече политиката на Белия дом и Федералния резерв на САЩ „мисия на самоубийците“.

По простата причина, че по-нататъшното увеличаване на държавния дълг на САЩ ще доведе в най-скоро време, някъде около 2025 година, до пълна нестабилност и хаос в икономиката на Америка.

С други думи държавата САЩ ще рухне и няма да може да изпълнява и най-належащите си функции. Защото скоро никой няма да иска да купува американски долари. Или да продава стоките си за американски долари.

И доларът ще рухне, понеже никой няма да иска да търгува с него.

А с долара ще рухне и САЩ като глобална държава и световен хегемон.

Затова Щатите бързат да ликвидират Русия. Но май единственото, което ще постигнат е да унищожат самите себе си.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version