СЕНЗАЦИЯ от последната минута: Русия НАПРАВИ нещо СТРАХОВИТО с американските ДОЛАРИ! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

Свят

Американското министерство на финансите вчера публикува шокиращи данни за  чуждестранните инвестиции в държавния дълг на САЩ.

Поразителното в тези данни е почти космическата бързина, с която Русия е продала своите ценни книжа, които някога е купувала от хазната на Щатите.

Само за месец април тази година, Русия се е отървала от почти половината бумаги, с които е купувала части от огромния американски държавен дълг.

Сухата статистика показва, че през март 2018 г. Русия е притежавала ценни книжа от американския дълг за 96,1 милиарда долара, а в края на април руските вложения са останали едва 48,7 милиарда долара.

От страните, които са на първо място по вложения в американския държавен дълг, Китай също бърза да се избави от своите американски „ценни“ книжа, макар и не с такава скорост, както Русия.

Припомняме, че миналата година руските вложения в американски дългови книжа са били повече от 100 милиарда долара.

Възниква въпросът „Каква е причината Русия и Китай да се чистят така скоростно от американските долари?

Един бегъл поглед към САЩ ще ни покаже, че янките се изхитриха да натрупат съвършено безумни размери на държавния дълг, с който просто не е възможно стабилно развитие на икономиката им.

Нещо повече. Белият дом продължава да харчи огромно количество долари, без изобщо да се замисли за бъдещето. През юли 2018 г. дефицитът в американския бюджет ще е вече почти един трилион долара.

Казано с думи прости, това означава, че американците си печатат пари и си ги харчат на поразия. Защото тези пари, които наричаме „бюджетен дефицит“, не идват от икономиката, а от печатницата за долари, наречена Федерален резерв.

Въпреки това, Тръмп увеличава финансирането на Военно-промишления комплекс, на американската армия, и на специалните служби. На фона на това разхищение на държавни пари, той намалява данъците и отваря нови, огромни пробойни в бюджета на САЩ.

И съвсем не е случайно, че Калифорния, Тексас и други щати вече мислят как да се отделят от Вашингтон, за да избегнат приближаващата разруха на държавата.

Джефри Гундлах, американски експерт и директор по инвестициите на голямата компания „Дубъл Лайн Кепитъл“ нарече политиката на Белия дом и Федералния резерв на САЩ „мисия на самоубийците“.

По простата причина, че по-нататъшното увеличаване на държавния дълг на САЩ ще доведе в най-скоро време, някъде около 2025 година, до пълна нестабилност и хаос в икономиката на Америка.

С други думи държавата САЩ ще рухне и няма да може да изпълнява и най-належащите си функции. Защото скоро никой няма да иска да купува американски долари. Или да продава стоките си за американски долари.

И доларът ще рухне, понеже никой няма да иска да търгува с него.

А с долара ще рухне и САЩ като глобална държава и световен хегемон.

Затова Щатите бързат да ликвидират Русия. Но май единственото, което ще постигнат е да унищожат самите себе си.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “СЕНЗАЦИЯ от последната минута: Русия НАПРАВИ нещо СТРАХОВИТО с американските ДОЛАРИ! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

  1. Ха ха ха, пак тези нискочелци от путиновия сайт ИСТИНАТА се изказали накриво . Толкова нискокачесвено четиво не бях чела. Как ще направи Путин нещо с долара, след като руската рубла е прикачена към долара и е зависи от него?. Отделно САЩ имат над 11 пъти по силна икономика от Русия. Отделно от 30 години Русия живее във системата на неолибералния капитализъм внесен там от САЩ от последния елит на КПСС- Горбачов- Елцин-Путин. Путин от 25 години го бетонира. Глобалният пазар на неолибераизма работи за по силната икономика , тя тегли парите на Русия и ги изнася в американски банки. Годишно Путин и 102 олигарси изнасят над 300 милиарда долара руски пари в офшорни зони( банкови райски кътчета) и пълнят хазната на Америка, като изпразват руската. Всички офшорни зони са американско- английски протекторати, банките им са дъщерни на американската банка -майка и я захранват с пари. САЩ отдавна завладя Русия. Ще го чуете лично от устата на бившия икономически съветник на Путин Евгени Феодоров на този линк https://youtu.be/a1xGE6zsLPo
    В тази ситуация България е в най-тежко състояние, защото няма икономика, няма природни ресурси. Русия вкара в България по комунистическа линия неолибералния си модел, КПСС даде на БКП/БСП начален капитал и тя основа Мултигруп, а Мултигруп даде начален капитал на всички ново пръкнали се олигарси и партии. И понеже в Мултигруп преобладаващи са руските пари, те създадоха български олигарси ги ръковояят. Българските олигарси държат властта чрез партиите си БСП, СДС, ДПС, ГЕРБ и отвориха вратите на България за навлизане на руските олигархични капитали, те вече владеят 80 % от българската икономика и изнасят българските пари в офшорни зони заедно с руските и ни държат с най-ниските пенсии и заплати в света. Нещо повече- руските олигарси не плащат данъци на държава България, като например руският олигарх Валентин Златев на българския Лукойл ,който не е платил вече 5 години данъци на България или….
    За това най-богатата страна в света Русия, за 30 години перестройка и 25 години режим на Путин, нищо не направи, едва достигна 1/10 от жизнения стандарт на Норвегия, която също от 30 години е открила и добива нефт и газ. Сега минималната заплата в Норвегия е 2200 евро, в Русия -122 евро. Средната заплата в Норвегия е 500 евро, в Русия 400…

  2. пропуснала съм една нула в средната заплата на Норвегия – Сега минималната заплата в Норвегия е 2200 евро, в Русия -122 евро. Средната заплата в Норвегия е 5000 евро, в Русия 400…

    1. Изглеждате ми злонамерен. Данните изнесени от Вас не са верни. Не споря с хора с резервирано мнение по дадена тема, но изглежда като да сте на хонорар )))))))

  3. Истината е, че САЩ имат много сериозен и на практика неразрешим проблем. Покритието на долара е нищожно и на практика дълга на САЩ нараства с бързи темпове.
    Но не това е най-страшното – американската икономика става все по неконкурентно способна. Темпа и на развитие все по-нисък. Натиска на китайската и европейската икономика не може да бъде спрян.
    Това принуди САЩ да влезе в търговска война на два фронта. Малко ми е трудно да си представя, как САЩ биха излезли победители.
    Желанието на Китай да се промени световната валута и крачките, които прави тази страна в икономически възход не могат да бъдат пренебрегвани. Те са премерени и няма как да бъдат спрени – просто въпрос на време.
    Не на последно място, редица споразумения, разплащанията да стават в национална валута, още повече ще подкопаят икономиката на САЩ. Както и мощните икономически съюзи, създадени и работещи на много по справедлива и логична основа, ще привличат все повече страни.
    Статията може и да е емоционална, но по своята същност е съвсем справедлива! Печатането на пари, не носи принадена стойност и не бива да е самоцелно, както е в случая.
    Перспективите пред САЩ, никак не са розови, което не може да радва никого, защото би довело до сериозни сътресения за всички!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *