Истината – Новинарският портал

Спас Гърневски: В политиката президентът не е генерал, а фелдфебел, който защитава мафията и олигарсите!

От ГЕРБ виждат консолидиран опит за преврат, в който президентът Румен Радев дърпа спусъка и обединява всички несъгласни, така че ГЕРБ да не могат да стигнат до политически дивиденти.

Това стана ясно от думите на депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в ефира на БНТ.

Спас Гърневски посочи, че на площада около държавния глава Румен Радев била мафията и мутрите. Когато тези хора говорят за мафия и кражби, трябва да им се припомни, че те действително разграбиха държавата, възмутен е Гърневски, който смята, че след 30 години, най-после се намерил главен прокурор и прокуратура, която да сложи пръст в раните. Главният прокурор вкара олигарсите в ареста, похвали депутатът работата на обвинител номер едно.

ГЕРБ чува отлично протестиращите хора. Първата група хора била превратаджиите, защитниците на мафията и олигарсите в лицето на президента Румен Радев. „Президентът Радев наруши конституционните си правомощия и вместо да бъде обединител раздели нацията и дръпна спусъка на раздвоението в обществото“, категоричен бе Гърневски.

Втората група протестиращи били момчетата с тъмни качулки и маски, чиято задача е да окървавят протеста. Третата група била групата от хора, които протестират мирно, разграничават се от превратаджиите и анархистите.

Спас Гърневски недоумява какво обаче би дошло след една евентуална оставка на правителството. БСП не могат да управляват собствената си партия, а представете си тези хора да управляват държава, запита депутатът.

Той недоумява и какво общо имат премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ с „Росенец“, за да твърди Христо Иванов, че едва ли не това било работа на управляващите. Това са съшити с бели конци опити за провокация, по мнението на Гърневски. Той призова хората да започнат да конкретизират своите искания и възгледи за доброто на България.

„Ако евросредствата бъдат намалени, най-разочаровани ще бъдат БСП и техният протест ще стихне. Лигите им капят, че могат да дойдат едни пари от Европа и те няма да могат да имат достъп до тях. Това е една от причините да искат да отстранят правителството, Радев да назначи кабинет и да започнат да мишкуват“, отсече Спас Гърневски.

Той изтъкна, че ако се махне правителството от власт , ще се „докара този бездарник, който раздели нацията – президентът, да състави някакво си анонимно правителство и да върне България в ръцете на едни хора, които нищо не са доказали“. „Ако той е генерал в неговата си професия, в политическата професия е фелдфебел, който стои на първото стъпало“, посочи Гърневски. Той смята, че Цветан Цветанов няма да изиграе лоша шега на ГЕРБ.

Exit mobile version