Спас Гърневски: В политиката президентът не е генерал, а фелдфебел, който защитава мафията и олигарсите!

България отблизо

От ГЕРБ виждат консолидиран опит за преврат, в който президентът Румен Радев дърпа спусъка и обединява всички несъгласни, така че ГЕРБ да не могат да стигнат до политически дивиденти.

Това стана ясно от думите на депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в ефира на БНТ.

Спас Гърневски посочи, че на площада около държавния глава Румен Радев била мафията и мутрите. Когато тези хора говорят за мафия и кражби, трябва да им се припомни, че те действително разграбиха държавата, възмутен е Гърневски, който смята, че след 30 години, най-после се намерил главен прокурор и прокуратура, която да сложи пръст в раните. Главният прокурор вкара олигарсите в ареста, похвали депутатът работата на обвинител номер едно.

ГЕРБ чува отлично протестиращите хора. Първата група хора била превратаджиите, защитниците на мафията и олигарсите в лицето на президента Румен Радев. „Президентът Радев наруши конституционните си правомощия и вместо да бъде обединител раздели нацията и дръпна спусъка на раздвоението в обществото“, категоричен бе Гърневски.

Втората група протестиращи били момчетата с тъмни качулки и маски, чиято задача е да окървавят протеста. Третата група била групата от хора, които протестират мирно, разграничават се от превратаджиите и анархистите.

Спас Гърневски недоумява какво обаче би дошло след една евентуална оставка на правителството. БСП не могат да управляват собствената си партия, а представете си тези хора да управляват държава, запита депутатът.

Той недоумява и какво общо имат премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ с „Росенец“, за да твърди Христо Иванов, че едва ли не това било работа на управляващите. Това са съшити с бели конци опити за провокация, по мнението на Гърневски. Той призова хората да започнат да конкретизират своите искания и възгледи за доброто на България.

„Ако евросредствата бъдат намалени, най-разочаровани ще бъдат БСП и техният протест ще стихне. Лигите им капят, че могат да дойдат едни пари от Европа и те няма да могат да имат достъп до тях. Това е една от причините да искат да отстранят правителството, Радев да назначи кабинет и да започнат да мишкуват“, отсече Спас Гърневски.

Той изтъкна, че ако се махне правителството от власт , ще се „докара този бездарник, който раздели нацията – президентът, да състави някакво си анонимно правителство и да върне България в ръцете на едни хора, които нищо не са доказали“. „Ако той е генерал в неговата си професия, в политическата професия е фелдфебел, който стои на първото стъпало“, посочи Гърневски. Той смята, че Цветан Цветанов няма да изиграе лоша шега на ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *