Истината – Новинарският портал

Андрей Райчев гръмко: Президентът Радев НЕ ИСКА НИКАКВИ…Ето какво се случва в действителност

По нашумялата тема за така наречената „модернизация“ на българската армия,  и в тази връзка за избора на нов самолет за Военно-въздушните сили на България,  Андрей Райчев заяви, че според него, народът не иска да се купуват никакви самолети.

Колоритният социолог сподели това, по време на разговор в ефира на btv, с политолога и бивш съветник на Росен Плевнелиев, Румяна Коларова.

Този път Андрей Райчев е много прав като казва, че народът не иска да се купуват никакви самолети. А това май не го иска и президентът Радев. Понеже военен човек като Румен Радев не може да не си дава сметка, че с няколко стари самолета, дори да са последна дума на техниката, не можем да защитаваме ефективно въздушното си пространство. По простата причина, че Гърция има 350 самолета, а Турция има 700 самолета, а военните й пилоти и обслужващия персонал са повече от цялата наша сегашна армия.

И понеже президентът се ядосва, че даваме пари на вятъра, и то на най-богатата държава в света…И понеже лобизмът и корупцията на правителството преминаха всякакви граници, Румен Радев подложи на остра критика обявения конкурс за обществена поръчка за придобиване на самолет за Военно-въздушните сили на България. Както и решението да купим американския самолет, който е създаден през 1970 г. и е отдавна морално и физически остарял.

В това отношение, президентът отново е със своя народ. Защото ще дадем повече от 4 – 5 милиарда народни пари, които са ни жизнено необходими за реанимиране на унищожената българска икономика. И то ще ги дадем на САЩ без никакъв смисъл. Защото обявената от Борисов и пудели, цел за модернизация на българската армия, ще си остане все така далечна и непостижима цел.

Понеже всеки разумен човек разбира, че модернизация на армията може да се осъществи ефективно, само ако имаме развита и действаща икономика.

Така щеше да бъде и щяхме да вземем правилното решение да не купуваме никакви самолети, въпреки натискът на САЩ. Обаче само при едно условие. Ако правителството на Борисов и всички политици слушаха гласа на народа, както го слуша президентът Радев.

Но за съжаление, нашите политици се чувстват много по-удобно в скута на американците, които им позволиха да направят разбойническата приватизация и да забогатеят за една нощ. Както и да правят каквито си искат далавери сега с парите на хората, които страдат от недоимък, глад, болести и липса на елементарни лекарства.

И точно затова ги атакува президентът Радев. Защото вижда цялата пошлост на така наречената политическа и управляваща класа. Вижда, че са просто мошеници, гешефтари и разбойници.

Но така ще бъде още малко. После ще отговарят пред Народния съд. За всичко.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version