Андрей Райчев гръмко: Президентът Радев НЕ ИСКА НИКАКВИ…Ето какво се случва в действителност

България отблизо

По нашумялата тема за така наречената „модернизация“ на българската армия,  и в тази връзка за избора на нов самолет за Военно-въздушните сили на България,  Андрей Райчев заяви, че според него, народът не иска да се купуват никакви самолети.

Колоритният социолог сподели това, по време на разговор в ефира на btv, с политолога и бивш съветник на Росен Плевнелиев, Румяна Коларова.

Този път Андрей Райчев е много прав като казва, че народът не иска да се купуват никакви самолети. А това май не го иска и президентът Радев. Понеже военен човек като Румен Радев не може да не си дава сметка, че с няколко стари самолета, дори да са последна дума на техниката, не можем да защитаваме ефективно въздушното си пространство. По простата причина, че Гърция има 350 самолета, а Турция има 700 самолета, а военните й пилоти и обслужващия персонал са повече от цялата наша сегашна армия.

И понеже президентът се ядосва, че даваме пари на вятъра, и то на най-богатата държава в света…И понеже лобизмът и корупцията на правителството преминаха всякакви граници, Румен Радев подложи на остра критика обявения конкурс за обществена поръчка за придобиване на самолет за Военно-въздушните сили на България. Както и решението да купим американския самолет, който е създаден през 1970 г. и е отдавна морално и физически остарял.

В това отношение, президентът отново е със своя народ. Защото ще дадем повече от 4 – 5 милиарда народни пари, които са ни жизнено необходими за реанимиране на унищожената българска икономика. И то ще ги дадем на САЩ без никакъв смисъл. Защото обявената от Борисов и пудели, цел за модернизация на българската армия, ще си остане все така далечна и непостижима цел.

Понеже всеки разумен човек разбира, че модернизация на армията може да се осъществи ефективно, само ако имаме развита и действаща икономика.

Така щеше да бъде и щяхме да вземем правилното решение да не купуваме никакви самолети, въпреки натискът на САЩ. Обаче само при едно условие. Ако правителството на Борисов и всички политици слушаха гласа на народа, както го слуша президентът Радев.

Но за съжаление, нашите политици се чувстват много по-удобно в скута на американците, които им позволиха да направят разбойническата приватизация и да забогатеят за една нощ. Както и да правят каквито си искат далавери сега с парите на хората, които страдат от недоимък, глад, болести и липса на елементарни лекарства.

И точно затова ги атакува президентът Радев. Защото вижда цялата пошлост на така наречената политическа и управляваща класа. Вижда, че са просто мошеници, гешефтари и разбойници.

Но така ще бъде още малко. После ще отговарят пред Народния съд. За всичко.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *