Изминалият уикенд премина под знака на протести на пожарникарите, полицаите и представители на „Възраждане“. Униформените поискаха по-високи възнаграждения и яснота около провежданите в секторите им реформи. Членовете и симпатизантите на партията пък се обявиха срещу взетите мерки срещу коронавируса и по-конкретно зеления сертификат.
Блиц попита читателите дали одобряват протестите и до какво биха довели те. Анкетата „Одобрявате ли протестите на полицаите и „Възраждане”?“ предизвика голям интерес. Впечатление прави, че за един конкретен отговор са гласували близо 70% от участниците.

Според резултатите от допитването гласувалите не само одобряват протестите, но и смята, че трябва да има и други, за да може по-скоро да падне кабинетът „Петков”. (67.68%).

Близо три пъти по-малко или 26.59% са хората, които смятат, че няма нужда от протести и трябва да се даде шанс на правителството да изведе страната от кризите

Малко над 2% са гласувалите, които не се интересуват от протести и не участват в тях. А 3.55% от гласувалите нямам мнение по темата.