Истината – Новинарският портал

Атака срещу Киев и погром на елитни украински специални части – ВСУ в отчаяно положение

Руските въоръжени сили унищожиха с ракетен удар военно подразделение на елитните украински специални сили в Хмелницки. 

„Военното подразделение на елитните украински специални части беше поразено от масиран ракетен удар. 8-ми полк на ВСУ, базиран в Хмелницки се счита за най-доброто подразделение на специалните сили на Украйна“, се казва в съобщение на местен военен кореспондент.

С други думи, положението на ВСУ става все по-отчайващо. Вече дори западната помощ не може да помогне.

По-рано ръководителят на градската военна администрация Сергей Гамали съобщи за удар по военен обект в Хмелницки. Според него руските въоръжени сили са ударили склад за гориво и са повредили оборудването.

През нощта на 2 януари руските войски атакуваха Киев и района с ирански дронове камикадзе. Дроновете са успели да преодолеят успешно силите за противовъздушна отбрана.

Съобщава се за експлозии и в други региони. Взривове избухнаха над Днепропетровска и Запорожка област, атака се водеше и с ударни БПЛА тип „Шахед“, заедно с високоточни управляеми ракети Х-59МК2.

В резултат на нападението е повредено пътното платно в квартал Деснянский. 19-годишно момче е получило контузия на ходилото, но това по всяка вероятност е заради неточни попадения на украинската противовъздушна отбрана.

Ракетните войски на въоръжените сили на РФ за денонощие поразиха жива сила и техника на украинските военни в 102 района. Това заяви официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„Ракетните войски и артилерията на групировките войски на въоръжените сили на Руската федерация поразиха жива сила и военна техника в 102 района“, каза той.

Освен това руските военни са повредили на огневи позиции 68 артилерийски установки на въоръжените сили на Украйна.

Exit mobile version