Атака срещу Киев и погром на елитни украински специални части – ВСУ в отчаяно положение

Свят

Руските въоръжени сили унищожиха с ракетен удар военно подразделение на елитните украински специални сили в Хмелницки. 

„Военното подразделение на елитните украински специални части беше поразено от масиран ракетен удар. 8-ми полк на ВСУ, базиран в Хмелницки се счита за най-доброто подразделение на специалните сили на Украйна“, се казва в съобщение на местен военен кореспондент.

С други думи, положението на ВСУ става все по-отчайващо. Вече дори западната помощ не може да помогне.

По-рано ръководителят на градската военна администрация Сергей Гамали съобщи за удар по военен обект в Хмелницки. Според него руските въоръжени сили са ударили склад за гориво и са повредили оборудването.

През нощта на 2 януари руските войски атакуваха Киев и района с ирански дронове камикадзе. Дроновете са успели да преодолеят успешно силите за противовъздушна отбрана.

Съобщава се за експлозии и в други региони. Взривове избухнаха над Днепропетровска и Запорожка област, атака се водеше и с ударни БПЛА тип „Шахед“, заедно с високоточни управляеми ракети Х-59МК2.

В резултат на нападението е повредено пътното платно в квартал Деснянский. 19-годишно момче е получило контузия на ходилото, но това по всяка вероятност е заради неточни попадения на украинската противовъздушна отбрана.

Ракетните войски на въоръжените сили на РФ за денонощие поразиха жива сила и техника на украинските военни в 102 района. Това заяви официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„Ракетните войски и артилерията на групировките войски на въоръжените сили на Руската федерация поразиха жива сила и военна техника в 102 района“, каза той.

Освен това руските военни са повредили на огневи позиции 68 артилерийски установки на въоръжените сили на Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *