Истината – Новинарският портал

Борисов в деня на клетвата на президента: Дори с цената на тока не могат да се справят, а при мен всичко беше наред, затова хората искат да се върна!

„С голям интерес гледам едни медийни заигравки с думите, че токът и газът се вдигнали в цяла Европа“.

Питам, когато миграционната криза заля цяла Европа, у нас имаше ли нула мигранти? Нула бяха. Как се справихме? Как повече от десетилетие в България имаше най-ниските цени на ток, горива, газ? Още юни месец трябваше да се намеси правителството.

Това каза експремиерът Бойко Борисов, който бе в Силистра на среща със симпатизанти.

„Заводи затварят, излизат хората в платени или неплатени отпуски и оправданието е, че навсякъде в Европа се вдигали цените… Чакай малко, картофите в Полша не са на цените на картофите в Италия“, уточни той.

И добави: „Трябваше да се разработи модел, който да гарантира едни цени. Да, можеше да отскочи с няколко процента токът. Тук говорим за 400% скок! Не говорим за 2-3 ст. разлика“.

А заплатите повишиха ли се? Не! А на фактурата на колегата от шивашкото предприятие – 380 процента нагоре. Къде отиват тия пари? Къде се акумулират? Къде ги компенсираме?“, пита Борисов.

„Днес имаше рекорден брой болни от Ковид, над 11 000, а над 90 българи са починали. Е вече това не е новина, че сме първи по смъртност в света месеци наред“, каза той.

И добави: „Академикът Денков, когато стана академик, се научи да шикалкави. Сега не било затваряне на училища, а било ваканция. Чакай бе, каква е разликата?! Дълга ваканция! Кого лъжете бе? Нали родителят пак трябва да си седи вкъщи“.

Борисов обаче не посмя да си зададе най-важния въпрос: Ако всичко при него е било толкова хубаво, защо хората масово гласуваха за втория мандат на президента Радев?!

Явно отговорът не му харесва. Никак!

Exit mobile version