Борисов в деня на клетвата на президента: Дори с цената на тока не могат да се справят, а при мен всичко беше наред, затова хората искат да се върна!

България отблизо

„С голям интерес гледам едни медийни заигравки с думите, че токът и газът се вдигнали в цяла Европа“.

Питам, когато миграционната криза заля цяла Европа, у нас имаше ли нула мигранти? Нула бяха. Как се справихме? Как повече от десетилетие в България имаше най-ниските цени на ток, горива, газ? Още юни месец трябваше да се намеси правителството.

Това каза експремиерът Бойко Борисов, който бе в Силистра на среща със симпатизанти.

„Заводи затварят, излизат хората в платени или неплатени отпуски и оправданието е, че навсякъде в Европа се вдигали цените… Чакай малко, картофите в Полша не са на цените на картофите в Италия“, уточни той.

И добави: „Трябваше да се разработи модел, който да гарантира едни цени. Да, можеше да отскочи с няколко процента токът. Тук говорим за 400% скок! Не говорим за 2-3 ст. разлика“.

А заплатите повишиха ли се? Не! А на фактурата на колегата от шивашкото предприятие – 380 процента нагоре. Къде отиват тия пари? Къде се акумулират? Къде ги компенсираме?“, пита Борисов.

„Днес имаше рекорден брой болни от Ковид, над 11 000, а над 90 българи са починали. Е вече това не е новина, че сме първи по смъртност в света месеци наред“, каза той.

И добави: „Академикът Денков, когато стана академик, се научи да шикалкави. Сега не било затваряне на училища, а било ваканция. Чакай бе, каква е разликата?! Дълга ваканция! Кого лъжете бе? Нали родителят пак трябва да си седи вкъщи“.

Борисов обаче не посмя да си зададе най-важния въпрос: Ако всичко при него е било толкова хубаво, защо хората масово гласуваха за втория мандат на президента Радев?!

Явно отговорът не му харесва. Никак!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *