Истината – Новинарският портал

Бунт в Украйна: Бойци от ВСУ попариха министерство! Лоши новини за Киев от Италия

Бойци от 3-та бригада на украинските въоръжени сили, които са дислоцирани в посока Бахмут, опровергаха изявлението на заместник-министъра на отбраната на Украйна Анна Маляр за превземането на село Андреевка.

Те нарекоха съобщението на зам.-министъра „погрешно и вредно“, пишат  чуждите агенции.

„И ние имаме добри новини там. Андреевка е наша. Укрепваме позициите си“, съобщила тя.

След известно време 3-та щурмова бригада отрече изявлението за превземането на Андреевка, като го нарече преждевременно. Те отбелязаха, че „изявлението за превземането на Андреевка е погрешно и преждевременно“. В същото време Маляр редактира съобщението си и леко промени съдържанието му.

По-късно Маляр уточни, че е имало прекъсване на комуникацията между няколко източника на информация относно Андреевка. „Не публикувам такава информация без координация и съгласие с военните. Сега имаше прекъсване на комуникацията между няколко източника на информация, които докладват директно от мястото на инцидента. Имаше известен успех в Адреевка и към момента тежките боеве продължават ”, уточни тя подробностите.

Контранастъплението на украинските въоръжени сили е пълно фиаско. Това съобщи италианското издание FQ, цитирано от чужди медии.

Колумнистът Александро Орсини отбелязва, че вариантът за битка на живот и смърт в крайна сметка се оказа грешен и сега украинската контраофанзива е пълно фиаско.

Орсини подчертава, че броят на убитите украински войници е такъв, какъвто може да се види само във видео игра.

Журналистът също така отбелязва, че не е било възможно да се победи руската страна в нито една посока.

На 14 септември следобед безпилотен катер на украинските въоръжени сили беше унищожен в Черно море, пишат чужди агенции.

Те цитират руското Министерство на отбраната, като уточняват, че украинският плавателен съд е открит и ударен от военноморската авиация на Черноморския флот (ЧФ).

В четвъртък вечерта укринците се опитаха да атакуват кораба на Черноморския флот „Сергей Котов“ с пет военноморски дрона. Всички безпилотни самолети са унищожени чрез огън от стандартните оръжия на кораба.

Източник БЛИЦ

Exit mobile version