Бунт в Украйна: Бойци от ВСУ попариха министерство! Лоши новини за Киев от Италия

Свят

Бойци от 3-та бригада на украинските въоръжени сили, които са дислоцирани в посока Бахмут, опровергаха изявлението на заместник-министъра на отбраната на Украйна Анна Маляр за превземането на село Андреевка.

Те нарекоха съобщението на зам.-министъра „погрешно и вредно“, пишат  чуждите агенции.

„И ние имаме добри новини там. Андреевка е наша. Укрепваме позициите си“, съобщила тя.

След известно време 3-та щурмова бригада отрече изявлението за превземането на Андреевка, като го нарече преждевременно. Те отбелязаха, че „изявлението за превземането на Андреевка е погрешно и преждевременно“. В същото време Маляр редактира съобщението си и леко промени съдържанието му.

По-късно Маляр уточни, че е имало прекъсване на комуникацията между няколко източника на информация относно Андреевка. „Не публикувам такава информация без координация и съгласие с военните. Сега имаше прекъсване на комуникацията между няколко източника на информация, които докладват директно от мястото на инцидента. Имаше известен успех в Адреевка и към момента тежките боеве продължават ”, уточни тя подробностите.

Контранастъплението на украинските въоръжени сили е пълно фиаско. Това съобщи италианското издание FQ, цитирано от чужди медии.

Колумнистът Александро Орсини отбелязва, че вариантът за битка на живот и смърт в крайна сметка се оказа грешен и сега украинската контраофанзива е пълно фиаско.

Орсини подчертава, че броят на убитите украински войници е такъв, какъвто може да се види само във видео игра.

Журналистът също така отбелязва, че не е било възможно да се победи руската страна в нито една посока.

На 14 септември следобед безпилотен катер на украинските въоръжени сили беше унищожен в Черно море, пишат чужди агенции.

В Чёрном море уничтожен ещё один безэкипажный катер ВСУ  | Русская весна

Те цитират руското Министерство на отбраната, като уточняват, че украинският плавателен съд е открит и ударен от военноморската авиация на Черноморския флот (ЧФ).

В четвъртък вечерта укринците се опитаха да атакуват кораба на Черноморския флот „Сергей Котов“ с пет военноморски дрона. Всички безпилотни самолети са унищожени чрез огън от стандартните оръжия на кораба.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *