Истината – Новинарският портал

Васил Божков разкри какво ще прави бъдещата му партия!

„Политическите проекти трябва да са изградени от позиции, не от коалиции“, написа укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков в профила си във Facebook.

Ето какви приоритети определи Божков:

▪️ Върховенство на закона

▪️ Независимост на властите

▪️ Отпадане на имунитета за народни представители

▪️ Референдуми за важни обществени теми

▪️ Електронно гласуване и администрация

▪️ Оптимизиране на държавните служители

▪️ Прозрачност на отношенията между бизнес и власт

▪️ Персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона

▪️ Забрана на партийните субсидии

▪️ Финансова ревизия на досегашното управление

#БъдетеЗдрави

В сряда бизнесменът с 18 обвинения определи политическите обвързаности като паяжина и отсече, че политиците са неспособни да решат проблемите в страната./Източник epicenter.bg/

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че досега всички проекти са започвали с хубави обещания. Но забраната за партийни субсидии, която иска Божков, е нещо разрушително за политическата система у нас. Защото вместо държавата, пари за издръжка на партиите трябва да дават олигарсите, подобни на Божков.

Ето защо зад това искане прозира прозрачното намерение на олигарха да купи партиите и да създаде еднолична власт много по-ужасна от тази на Борисов в момента.

Затова и Борисов, и Божков не са приемливи за българския народ, защото досега и двамата са били част, и то ръководна част от политическото статукво. Как тогава ще променят нещата двамата – Божков или Борисов?!

Ето това е генералният въпрос. И според нас, и двамата не заслужават доверие, защото са доказали, че са хитри или умни, но не са загрижени за просперитета на България и нейните граждани. Те мислят само за себе си и за умножаване на собственото си богатство. Или за разчистване на личните си сметки, като използват недоволството на гражданите от политическата система.

Exit mobile version