Васил Божков разкри какво ще прави бъдещата му партия!

България отблизо

„Политическите проекти трябва да са изградени от позиции, не от коалиции“, написа укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков в профила си във Facebook.

Ето какви приоритети определи Божков:

▪️ Върховенство на закона

▪️ Независимост на властите

▪️ Отпадане на имунитета за народни представители

▪️ Референдуми за важни обществени теми

▪️ Електронно гласуване и администрация

▪️ Оптимизиране на държавните служители

▪️ Прозрачност на отношенията между бизнес и власт

▪️ Персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона

▪️ Забрана на партийните субсидии

▪️ Финансова ревизия на досегашното управление

#БъдетеЗдрави

В сряда бизнесменът с 18 обвинения определи политическите обвързаности като паяжина и отсече, че политиците са неспособни да решат проблемите в страната./Източник epicenter.bg/

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че досега всички проекти са започвали с хубави обещания. Но забраната за партийни субсидии, която иска Божков, е нещо разрушително за политическата система у нас. Защото вместо държавата, пари за издръжка на партиите трябва да дават олигарсите, подобни на Божков.

Ето защо зад това искане прозира прозрачното намерение на олигарха да купи партиите и да създаде еднолична власт много по-ужасна от тази на Борисов в момента.

Затова и Борисов, и Божков не са приемливи за българския народ, защото досега и двамата са били част, и то ръководна част от политическото статукво. Как тогава ще променят нещата двамата – Божков или Борисов?!

Ето това е генералният въпрос. И според нас, и двамата не заслужават доверие, защото са доказали, че са хитри или умни, но не са загрижени за просперитета на България и нейните граждани. Те мислят само за себе си и за умножаване на собственото си богатство. Или за разчистване на личните си сметки, като използват недоволството на гражданите от политическата система.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *