Истината – Новинарският портал

Вицепрезидентът разкри шокираща тайна на Брюксел! Ето каква е тя!

„Иновации и младежи“ са изключително важни, но не са предмет на общностни политики. Отново големите и ключови ресори са в страните от Западна и Северна Европа“, а ресорът „Иновации и младежи“ не е най-добрият, който бихме могли да получим“.

Това написа късно снощи вицепрезидентът Илияна Йотова в социалната мрежа „Фейсбук“.

Е, като знаем, че „ресор“, това  е сферата на дейност на всеки еврокомисар, можем да разберем какво ни демонстрира Брюксел. Демонстрира ни недвусмислено, че ние сме хора „втора и трета ръка“.  Само за сведение ще цитираме някои от областите, за да стане ясно на всеки, на кое място в „скалата“ на Еврокомисията се намира „ресорът“ „Иновации и младежи“, който брюкселци възложиха на България.

Ние не получаваме нито един от ресорите „Външна политика“, „Законотворчество, върховенство на закона и Харта на човешките права“, „Енергетика“, „Финансова стабилност, капиталови пазари и банки“, „Инвестиции, конкурентноспособност, работни места“, „Бюджет и човешки ресурси“, „Търговия“, „Международно сътрудничество“, „Здравеопазване и безопасност на храните“, „Данъчно облагане и митнически съюз“.

Тези  и други най-важни сфери на дейност на страните-членки от ЕС се дават на представителите на Западна и Северна Европа. А на нас ни дават или селското стопанство, за да се занимаваме с растежа на рапицата и тиквите, или образованието и културата, или младежите. Но, както правилно отбелязва вицепрезидентът Илияна Йотова, „Иновации и младежи“ е  специфична сфера на дейност и не е предмет на общностни политики, понеже няма как всички 28 страни да правят едни и същи програми за иновации или за младежите.

И понеже в Брюксел не смятат, че иновациите и младежите са критично важни за момента, те дават такива „ресори“ на държавите втора ръка като нас. От тях само искат да се заклеймява комунизма и да се водят младежите на дадената страна към пропаст. Тоест, „риформите“ да са такива, че страните да нямат възможност да произвеждат хора, които са на „ти“ с високите технологии. Такива кадри трябва да има само в западните страни. А другите да се учат само как се върти мотиката, как се сади пиперо, как се мият чинии в западна кръчма, как да са „услужливи и всеотдайни“ камериерки и т.н.

Защо ни е тогава да стоим в този Евросъюз, който открито ни показва, че сме аборигени?! Че не ни смятат за хора, които могат да имат права като техните. Че могат да ни пробутват разни ГМО-храни, нискокачествени и по всяка вероятност вредни за човешкия организъм. Това разпределение на сферите на дейност в Еврокомисията разкрива, че Западът никога не ни е смятал за хора. Третират ни като слуги, а ние се натискаме да влизаме в Шенген и Еврозоната. Защо ни е това?! За да ни доограбят съвсем!

Ето това е ЕС! Капан за наивници. Да, но с една малка подробност. Убийствен капан! Затова Британия и Южна Европа се готвят да бягат от този неоколониален съюз. Само не знам какво чакаме ние?!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version