Вицепрезидентът разкри шокираща тайна на Брюксел! Ето каква е тя!

България отблизо

„Иновации и младежи“ са изключително важни, но не са предмет на общностни политики. Отново големите и ключови ресори са в страните от Западна и Северна Европа“, а ресорът „Иновации и младежи“ не е най-добрият, който бихме могли да получим“.

Това написа късно снощи вицепрезидентът Илияна Йотова в социалната мрежа „Фейсбук“.

Е, като знаем, че „ресор“, това  е сферата на дейност на всеки еврокомисар, можем да разберем какво ни демонстрира Брюксел. Демонстрира ни недвусмислено, че ние сме хора „втора и трета ръка“.  Само за сведение ще цитираме някои от областите, за да стане ясно на всеки, на кое място в „скалата“ на Еврокомисията се намира „ресорът“ „Иновации и младежи“, който брюкселци възложиха на България.

Ние не получаваме нито един от ресорите „Външна политика“, „Законотворчество, върховенство на закона и Харта на човешките права“, „Енергетика“, „Финансова стабилност, капиталови пазари и банки“, „Инвестиции, конкурентноспособност, работни места“, „Бюджет и човешки ресурси“, „Търговия“, „Международно сътрудничество“, „Здравеопазване и безопасност на храните“, „Данъчно облагане и митнически съюз“.

Тези  и други най-важни сфери на дейност на страните-членки от ЕС се дават на представителите на Западна и Северна Европа. А на нас ни дават или селското стопанство, за да се занимаваме с растежа на рапицата и тиквите, или образованието и културата, или младежите. Но, както правилно отбелязва вицепрезидентът Илияна Йотова, „Иновации и младежи“ е  специфична сфера на дейност и не е предмет на общностни политики, понеже няма как всички 28 страни да правят едни и същи програми за иновации или за младежите.

И понеже в Брюксел не смятат, че иновациите и младежите са критично важни за момента, те дават такива „ресори“ на държавите втора ръка като нас. От тях само искат да се заклеймява комунизма и да се водят младежите на дадената страна към пропаст. Тоест, „риформите“ да са такива, че страните да нямат възможност да произвеждат хора, които са на „ти“ с високите технологии. Такива кадри трябва да има само в западните страни. А другите да се учат само как се върти мотиката, как се сади пиперо, как се мият чинии в западна кръчма, как да са „услужливи и всеотдайни“ камериерки и т.н.

Защо ни е тогава да стоим в този Евросъюз, който открито ни показва, че сме аборигени?! Че не ни смятат за хора, които могат да имат права като техните. Че могат да ни пробутват разни ГМО-храни, нискокачествени и по всяка вероятност вредни за човешкия организъм. Това разпределение на сферите на дейност в Еврокомисията разкрива, че Западът никога не ни е смятал за хора. Третират ни като слуги, а ние се натискаме да влизаме в Шенген и Еврозоната. Защо ни е това?! За да ни доограбят съвсем!

Ето това е ЕС! Капан за наивници. Да, но с една малка подробност. Убийствен капан! Затова Британия и Южна Европа се готвят да бягат от този неоколониален съюз. Само не знам какво чакаме ние?!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *